Prachtige prestaties jeugdleden Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk bij NK Opgelegd

Naast alle berichtgevingen die de afgelopen periode bij u zijn langsgekomen over de kringdag 2019 Kring Maasland nu even iets anders. Afgelopen weekend was er het Nederlands Kampioenschap Opgelegd wat werd gehouden in Milsbeek.

Op zaterdag namen we als gilde met maar liefst 6 jeugdleden deel aan de wedstrijd voor de jeugd een niet mis te verstaan aantal, immers in totaal waren er voor het onderdeel NK Opgelegd jeugd 18 deelnemers. Behalve dat zij met een groot aantal waren afgevaardigd presteerden zij ook nog eens erg goed. Dit gezien de onderstaande vermelde resultaten.

Bij de Tweetallen wisten Hans en Gerit van Dommelen de concurrentie achter zich te laten en werden Nederlands Kampioen. Ook bij het onderdeel Individueel was het Hans van Dommelen die de titel Nederlands Kampioen in de wacht mocht slepen. Bij het onderdeel Personeel was het ons jongste jeugdlid Vince Groen die winnaar werd. Maar we zijn er nog niet in de lijst van winnaars kwamen in de Koppelwedstrijd Hans en Gerrit van Dommelen als winnend koppel uit de bus.

Hans en Gerrit van Dommelen NK bij het onderdeel tweetallen

Dat betekent dat alle onderdelen op de zaterdag werden gewonnen door onze jeugdleden een prachtige prestatie. Jongens van harte gefeliciteerd. Ook hier geldt weer: “De jeugd heeft de toekomst”, dat zij in deze een voorbeeld voor onze schutters bij het NK Opgelegd op de zondag zijn “Staat al een paal boven water”.

Zondag de volwassen deelnemers. Ook hier bleek dat wij niet voor een kleintje vervaart zijn. Zie hierna een verkorte versie van de uitslagen, hierin zijn alleen de uitslagen van Nieuwkuijk genoteerd. Bij de viertallen ging de 4e prijs naar korps Nieuwkuijk wat bestond uit:  Brian van Gestel, Henny, Jan Faes en Toos van Spijk. 5e prijs korps Nieuwkuijk was voor: Remco, Danielle (in de rolstoel) en Wessel Groen aangevuld met een teamlid wat niet tot deze familie behoort en wel Chris Höwer. 1e prijs Koning was weggelegd voor Marco de Pinth

De 1e  prijs vrije hand verviel aan Wessel Groen. 3e en 4e bij dit onderdeel waren voor Marco en Adwan de Pinth Ook bij het onderdeel Personeel gingen er prijzen naar Nieuwkuijk. Hier was de 2e prijs voor Adwan de Pinth terwijl de 10e prijs te goede kwam aan Brian van Gestel. Bij de viertallen ging de 8e plaats naar het familieteam “De Pinth”.

Ons jongste jeugdlid Vince Groen Kampioen bij het onderdeel Personeel

 

Kortom kan gesteld worden dat het Gilde van Onsenoort en Nieuwkuijk waardig is om een gekwalificeerd Schuttersgilde genoemd te worden. Een woord van dank gaat uit naar het organiserende gilde “Schutters Vereniging Milsbeek”

Ik kan het niet nalaten om toch even te refereren aan de kringdag 2019 “NIEUWKUIJK ONTMOET” Graag zien wij velen bezoekers van deze site op 29 en/of 30 juni op deze dag tegemoet. Tot dan “U KUNT NIET GEMIST WORDEN”

Namens het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk
ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt
Public Relations & 1e Jonge Deken

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen