Neem je eigen waterfles mee voor onderweg

Foto: Pixabay

Het is belangrijk veel water te drinken. Je eigen waterfles meenemen voor onderweg scheelt afval en geld. Het is veel goedkoper als je zelf kraanwater meeneemt van huis dan wanneer je een flesje water onderweg koopt. Deze wegwerpflesjes zorgen bovendien voor miljoenen kilo’s plastic afval. Nederlands kraanwater is van uitstekende kwaliteit, is minder milieubelastend en is dus ook goed voor je portemonnee.

Bijtanken onderweg met kraanwater Een stevige waterfles gaat lang mee, is gemakkelijk schoon te houden en is daarom milieuvriendelijker dan een dun plastic flesje.

Toch een flesje onderweg gekocht? Doe er dan zo lang mogelijk mee. Het Voedingscentrum geeft tips over hoe je dit op een gezonde manier kunt doen. Hoe vaker je je fles hervult, hoe beter je bezig bent voor het milieu. Nederlanders zijn wat dat betreft al goed op weg: een ruime meerderheid vult een gekocht flesje meerdere keren opnieuw met kraanwater.

Toch een plastic PET-flesje afdanken? Je kunt hem het beste weggooien bij het PMD-afval (thuis), zodat het plastic gerecycled wordt. Ook buitenshuis, zoals op stations of festivals, kun je steeds vaker je plastic gescheiden inleveren.

Lees op de website van Milieu Centraal meer informatie over verpakkingen en drinkwater.

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties