Lezing “Hoogbegaafde volwassenen: lessen voor (omgaan met) hoogbegaafde kinderen”

Foto: Noks Nauta

Noks Nauta, medeoprichter van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen geeft op 16 september om 19:30 in de Bibliotheek Vlijmen de lezing “Hoogbegaafde volwassenen: lessen voor (omgaan met) hoogbegaafde kinderen”.

Tijdens deze avond wordt ook de Contactgroep Hoogbegaafdheid gelanceerd: er wordt uitleg gegeven over het online platform KennisCloud, ter bevordering van lokale kennisdeling en er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de invulling van de contactgroep.

De lezing
Noks Nauta is een arbeids- en organisatiepsycholoog en (niet praktiserend) arts. In 2000 ontdekte ze haar eigen hoogbegaafdheid en is op zoek gegaan naar kennis over hoogbegaafde volwassenen. Sinds 2010 deelt ze haar kennis vanuit de stichting IHBV (Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen): een kennis-, netwerk- en projectorganisatie. Het IHBV organiseert o.a. zogenoemde HB-Cafés door het hele land, waar kennis over hoogbegaafdheid wordt verspreid.

In haar presentatie zal ze focussen op hoe we momenteel naar hoogbegaafdheid kijken en wat dit voor implicaties heeft op alle domeinen van het leven. Kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen biedt veel inzichten voor ouders van hoogbegaafde kinderen en mensen die professioneel met hoogbegaafde kinderen werken. Het kan ze helpen in het begrijpen van het denken, voelen, willen en doen van hoogbegaafden. En in het vinden van handvatten om deze kinderen beter te begeleiden tot gezonde en gelukkige volwassenen.

De contactgroep
Na de lezing zal de focus liggen op de lancering van de Contactgroep Hoogbegaafdheid. De lezing en lancering van de contactgroep zijn apart te volgen: u kunt gerust alleen voor de lezing komen. De lancering van de contactgroep zal uit twee onderdelen bestaan: een uitleg over het online platform KennisCloud en een gesprek over de invulling van de contactgroep.

KennisCloud is een online platform ontwikkeld door Bibliotheek Midden-Brabant om online en offline kennisdeling te bevorderen. KennisCloud is het netwerk waarin personen, community’s en organisaties elkaar online én offline vinden om te discussiëren over actuele, maatschappelijk relevante thema’s. Dit gebeurt offline in lokale kennisbijeenkomsten, en online op het platform. Je kunt praten over thema’s die jou interesseren, antwoorden vinden op vragen die je niet via google kunt vinden en kennis maken met het lokale netwerk dat jou verder kan brengen. Er zal een korte uitleg gegeven worden hoe dit platform gebruikt kan worden door de Contactgroep Hoogbegaafdheid.

Hierna zal een gesprek plaatsvinden over de invulling van de contactgroep. De vraag daarbij is: waar hebben jullie behoefte aan? Denk daarbij aan: online of offline contact, hoe vaak, waar, informatie uitwisselen met lotgenoten of met experts, et cetera. We hopen op een vruchtbaar gesprek!

Wil je mee praten? Deze avond is gratis bij te wonen. Meld je aan via onze website.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

'

Reacties

article
46409
Lezing “Hoogbegaafde volwassenen: lessen voor (omgaan met) hoogbegaafde kinderen”.
Noks Nauta, medeoprichter van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen geeft op 16 september om 19:30 in
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20190907/lezing-hoogbegaafde-volwassenen-lessen-voor-omgaan-met-hoogbegaafde-kinderen/
2019-09-07T15:12:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/09/05152525/unnamed1.jpg
Nieuws