Concert de contrabas: klassiek & jazz James Oesi & Merel Junge

Foto: Oesi Jung

Dit concert wordt één van de absolute hoogtepunten van dit seizoen: contrabassist James Oesi is van absolute wereldklasse: van origine Zuid-Afrikaan is opgeleid in Nederland, maar hij verloochent zijn roots bepaald niet. Zijn muzikaliteit en beheersing van het instrument maken dit concert tot een welhaast mystieke ervaring.

In het concert verkennen James Oesi en de veelbelovende jonge violiste Merel Junge de klankkleuren van contrabas en viool die in de uitstekende akoestiek van de kapel  van de voormalige Abdij Mariënkroon samenvloeien.

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1.

Merel Junge speelt als violiste in binnen- en buitenland in verschillende ensembles en orkesten. Junge is vast lid van de Eef van Breen Group en heeft daarnaast gespeeld onder leiding van Edo de Waart in het Hong Kong Philharmonic Orchestra en het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi. Ook trad ze als soliste op bij concerten van Max Bruch, Mendelssohn en Kurt Weill.

Eerder behaalde ze in 2007 haar Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Wij zijn er trots op dat deze  jonge talentvolle veelzijdige musici 6 oktober te gast zijn in de Cultuurtoren. Mis dit unieke concert niet.

Kaarten zijn hier te reserveren.

Concert de contrabas: klassiek & jazz James Oesi & Merel Junge 6 oktober 14:00 uur de Kapel Cultuurtoren Honsoirde Abdij Mariënkroon Abdijlaan 8 Nieuwkuijk

www.honsoirde.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen