Nieuwe Citytrainercursus gaat weer starten

Foto: BAM Fotografie

Stichting de Schroef gaat weer starten met een nieuwe citytrainercursus. Citytrainers zijn jongeren die graag een sportieve en positieve bijdrage leveren aan hun wijk of vereniging.

Met deze cursus krijgen jongeren vaardigheden aangeleerd om sportactiviteiten te kunnen voorbereiden, uitleggen en begeleiden. De cursus bestaat uit zeven theorie- en praktijklessen en één a twee terugkombijeenkomsten. De jongeren sluiten de cursus af met een eindpresentatie en krijgen na afloop een certificaat.

Citytrainers geven een impuls aan het sport- en beweegaanbod in de gemeente. Niet alleen stromen ze door naar hun eigen vereniging waar ze trainingen verzorgen en activiteiten organiseren. Citytrainers organiseren ook jaarlijks diverse sporttoernooien voor leeftijdsgenoten, zoals het soccertoernooi, buurtsport en de Buitenspeeldag voor basisschoolkinderen. Dat Citytrainers sociaal betrokken zijn blijkt ook uit de 24 uur marathon die enkele Citytrainers voor het goede doel hebben georganiseerd.

De cursus start op  dinsdag 29 oktober  van 17.30 uur tot 20.00 uur. Meer weten over de cursus of inschrijven? neem dan contact op met buurtsportcoach Jos: [email protected]
De eerste bijeenkomst start op dinsdag 29 oktober.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties