Lezing door Marga Pullens

Foto: Bibliotheek Drunen

Marga Pullens is de eigenaresse van de gespecialiseerde kindercoachpraktijk Vrolijk en Dapper. Tijdens haar werk in het onderwijs en nu in haar praktijk heeft ze veel kinderen gezien waarbij het zelfvertrouwen beschadigt is. De maatschappij vraagt ook enorm veel van een kind. Deze avond deelt ze haar ervaring en geeft ze ouders praktische tips om kinderen weer in hun krachten te laten geloven.

In Marga’s praktijk komen veel ouders met de wens het zelfvertrouwen van het kind te vergroten. Een kind met genoeg zelfvertrouwen gelooft in zichzelf en in wat het kan. Een kind met zelfvertrouwen heeft meestal ook gevoel van eigenwaarde. Dit wordt ook wel zelfwaardering genoemd of een positief zelfbeeld. Een kind met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen probeert dingen uit, ook als het gaat om lastige dingen zoals bijvoorbeeld een koprol maken. Als zoiets lukt, versterkt dat het zelfvertrouwen. Kinderen vinden het fijn als je iets van hen verwacht. Ze willen graag dat jij ziet hoeveel ze al kunnen. Maar verwacht geen dingen die kinderen niet kunnen waarmaken. Dat breekt zelfvertrouwen af. Ze krijgen dan het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn. Verwacht aan de andere kant ook niet te weinig. Laat zien dat jij veel vertrouwen hebt in je kind, dat helpt het zelfvertrouwen opbouwen.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vandaar dat het fijn is een stukje theorie en praktische tips te krijgen hoe om te gaan met een onzeker kind. Er is ook de mogelijkheid vragen te stellen en gedachten uit te wisselen.

Het geeft het kind meer:
< waardering en acceptatie
< het mag zichzelf zijn
< het voelt zich veiliger
< het kan positiever denken
< het is zekerder
< kan zijn talenten meer benutten.

Deze Kennismakerslezing wordt georganiseerd in het kader van de week van de opvoeding. www.weekvandeopvoeding.nl Maandag 21 oktober om 19.30 uur in de Bibliotheek Drunen.
Deze lezing is na aanmelding gratis bij te wonen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties