Veteranendag Heusden

Foto: Philip Sonke

De lokale veteranendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 november 2019. De veteranendag maakt deel uit van het programma van  het zgn. Bevrijdingsweekend ’75 jaar Vrijheid Heusden’.  De thema’s voor dit weekend zijn Vrede, Vrijheid, Vriendschap. Op deze dag zetten we Heusdense veteranen in het zonnetje  als blijk van waardering en respect voor hun inzet

In de gemeente Heusden wonen ongeveer 240 veteranen. Dit zijn mannen en vrouwen, jong en oud, die in opdracht van de Nederlandse regering op een missie in het buitenland zijn geweest.

Programma

De veteranendag bestaat uit een openbaar en een besloten gedeelte. De dag wordt gestart met een openbare herdenkingsceremonie, deze vindt om 10.30 uur plaats bij het monument op het Zuiderbolwerk in de vesting Heusden. Tijdens het besloten gedeelte bezoeken de veteranen  de tentoonstelling ‘Veteranen Verbeelden’ in de Cultuurtoren Honsoirde en zijn ze aanwezig bij een feestelijke bijeenkomst met inleidingen over het genoemde thema en de officiële opening van de expositie ‘Tussen strijd en Vrijheid’ van het Gouverneurshuis in Heusden.

Veteranen die geen schriftelijke uitnodiging hebben ontvangen, kunnen dit bij de gemeente melden per e-mail via [email protected] of telefonisch op (073) 513 17 89.

75 jaar vrijheid

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De provincie Noord-Brabant werd een halfjaar eerder bevrijd en daarom staan we in 2019 al stil bij deze bijzondere mijlpaal. We leven in Heusden 75 jaar in vrijheid en willen dit samen met inwoners en bezoekers herdenken en vieren. Om onze vrijheid te herdenken en  te vieren, ontwikkelen een groot aantal lokale initiatiefnemers een programma om de verhalen van onze gemeente door te vertellen en te laten herbeleven aan de volgende generaties. Meer informatie over het programma vind je op www.heusden.nl/75jaarvrij 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen