Aandacht voor parkeren in Heusden Vesting

Foto: Pixabay

Ieder weekend is de parkeerdruk hoog in vesting Heusden. Toeristen komen de mooie vestingstad bewonderen en parkeren graag dichtbij. Bij evenementen zoals de intocht van Sinterklaas  of het Candelightshoppen neemt deze parkeerdruk alleen maar  toe en verandert dit snel in parkeeroverlast.

In de vesting mag je alléén parkeren binnen de vakken. Dit heeft een reden. De straten in Heusden zijn smal, daardoor is het niet mogelijk om overal te parkeren. Bijvoorbeeld als auto’s buiten de vakken staan op de Demer, is het voor hulpdiensten zoals de brandweer moeilijk om de straat in te rijden.

Tijdens evenementen controleert de gemeente extra op parkeeroverlast in de vesting. Juist omdat de parkeerdruk toeneemt ontstaan er gevaarlijke situaties. Woon je dichtbij? Kom dan lekker te voet of op de fiets naar de vesting!

Parkeerterreinen Op loopafstand van vesting Heusden zijn grote parkeerterreinen.  Je mag hier gratis en onbeperkt parkeren binnen de parkeervakken. De parkeerterreinen zijn duidelijk aangegeven. Ook zijn er drie locaties waar je betaald mag parkeren zoals de Vismarkt, Botermarkt en het Burchtplein.

Boete Je loopt kans op een parkeerboete als je je niet aan de parkeerregels houdt. Er zijn twee soorten parkeerboetes. Een boete voor niet betaald parkeren, bijvoorbeeld als je geen kaartje hebt gekocht of de parkeertijd is verstreken. Maar je kunt ook een boete krijgen voor fout parkeren, bijvoorbeeld als je buiten de vakken geparkeerd staat of onterecht parkeert op een invalideparkeerplaats of een parkeervak waar je een vergunning voor nodig hebt.

Meer informatie over de parkeren in vesting Heusden vind je op www.heusden.nl

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties