Vlijmens orgel is jarig – muziek en verhalen

Foto: Protestante kerk vlijmen

Het is op 7 november precies 50 jaar geleden dat het orgel van de Protestantse Kerk Vlijmen in gebruik genomen is. Dit zal niet ongemerkt voorbij gaan, maar met zoveel mogelijk mensen samen worden gevierd. Daarom een activiteit voor het hele dorp.

Op zaterdagmiddag 16 november bent u van harte welkom voor een luchtig, boeiend en afwisselend programma met orgelmuziek en interessante verhalen over de geschiedenis van gebouw, begraafplaatsen, gemeente en orgel.

Deze middag wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk, daarbij geholpen door de spontane bijdrage van Heemkundekring Onsenoort. De befaamde organist Jacques van den Dool uit ’s Hertogenbosch zal voor deze gelegenheid het jubilerende orgel bespelen. In het verleden heeft hij wel eens een concert op dit orgel gegeven en hij is als geen ander in staat te laten horen wat dit bijzondere orgel allemaal in huis heeft.

U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur, dan is er inloop en gelegenheid de kerk te bekijken. Het programma begint om 14.30 uur en na afloop is er gelegenheid om gezellig nog wat na te praten onder het genot van een drankje.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen