JDA, Van Wijlen, Sunware en Vos winnen Participatieprijs

Foto: Baanbrekers

JDA Verkeersregelaars, Bart van Wijlen, René Vos en Sunware zijn de winnaars van de Participatieprijs 2019. Baanbrekers, de uitvoeringsorganisatie voor sociale zaken en sociale werkgelegenheid van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk, maakte dit donderdag 7 november bekend tijdens een feestelijke relatiemiddag in De Voorste Venne Drunen.

De vier winnaars verdienen de prijs omdat zij zich extra inspannen om werken en meedoen voor iedereen mogelijk te maken, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

JDA Verkeersregelaars uit Kaatsheuvel won de Participatieprijs in de categorie Project, aannemer Bart van Wijlen uit Sprang-Capelle in de categorie Persoon en het Tilburgse bedrijf Sunware (kunststof opbergsystemen) in de categorie Ploeg. Aanmoedigingsprijs De Toffe Peer ging naar eigenaar René Vos van Citroën Vos in Waalwijk. Bij deze winnaars zijn één of meer mensen actief die er via Baanbrekers aan de slag zijn gegaan. Het gaat om talenten die om uiteenlopende redenen hulp nodig hadden bij het vinden van werk of die bij het werk in meer of mindere mate begeleiding krijgen. Denk hierbij aan personen met een beperking, kandidaten die langdurig niet konden meedoen aan werk en aan statushouders die in ons land een nieuw leven opbouwen.

In 2018 kwam Baanbrekers voor het eerst met de Participatieprijs. Toen telde deze prijs drie categorieën: Persoon, Ploeg en Project. Dit jaar is hier de vierde categorie Toffe Peer aan toegevoegd. Dit is een aanmoedigingsprijs voor personen die zich op een bijzondere manier onderscheiden. Elke categorie telde drie genomineerden waarop iedereen de afgelopen weken kon stemmen. Op www.participatieprijs.nl staan interviews met alle genomineerden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties