Nieuwe editie beweeg-testdag voor 55+-ers richt zich op mensen met beweegproblemen

Foto: BAM Footgrafie

Op zaterdag 25 januari aanstaande zal de zevende beweeg-testdag voor 55+-ers worden georganiseerd in sporthal Die Heygrave te Vlijmen. Dit keer is de activiteit speciaal gericht op 55+-ers die wat meer moeite hebben met bewegen. Bijvoorbeeld door een chronische aandoening, langdurige blessure of andere beperking. Deelname aan de beweeg-testdag bedraagt €5,-.

De beweeg-testdagen, die sinds 2014 worden georganiseerd door Stichting de Schroef, zijn in het leven geroepen om ouderen in de gemeente Heusden in beweging te brengen én te houden. Deze staan in het teken van laagdrempelige fitheidstesten voor bewoners van 55 jaar en ouder uit de gemeente Heusden. Denk hierbij aan lenigheid, balans, spierkracht, uithoudingsvermogen, reactiesnelheid en meer. Aan de hand van de testresultaten ontvangt men een persoonlijk beweegadvies.

Deze editie staat het beweegprogramma GALMplus centraal. Deelnemers aan de beweeg-testdag hebben dan ook de mogelijkheid om zich ter plekke in te schrijven voor een proefperiode bij dit beweegprogramma. GALMplus biedt gevarieerde beweeglessen in groepsverband voor 55+-ers, met extra aandacht en ondersteuning voor het individu. GALMplus wordt op diverse locaties in de gemeente Heusden aangeboden.

Een oud-deelnemer beaamt de positieve gevolgen van de beweeg-testdag: “Door deze testen weet ik hoe mijn gezondheid ervoor staat en kan ik op een gemakkelijke manier beginnen bij een sportgroepje. Zo wordt ik fitter én kan ik gezellig met anderen gaan bewegen.”

Meer informatie of inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor de beweeg-testdag of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.stichtingdeschroef.nl of neem contact op met Stichting de Schroef via 0416-383484. Meer info 1900195-6-Stichting-de-Schroef-flyer-beweeg-testdag-GALMplus-DEF-printversie

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen