Commissaris van de Koning bezoekt gemeente Heusden

Woensdag 20 november heeft Commissaris van de Koning van Provincie Noord-Brabant de heer W. van de Donk een werkbezoek gebracht aan de gemeente Heusden. Nadat de commissaris een gesprek met de burgemeester, het college en de fractievoorzitters bezocht hij enkele projecten van onze gemeente.

Van Greunsvenpark Vlijmen
Het Van Greunsvenpark wordt momenteel vernieuwd. Het vernieuwde centrum van Vlijmen en het gebied gemeentehuis/kerk worden via dit park meer met elkaar verbonden. In het park krijgt het door de provincie ( in 2018 in het kader van Heusden 700 jaar) geschonken bankje een nieuwe plek. Tijdens een kort bezoek informeert landschapsarchitect Thomas Jansen over de bijzonderheden van het gebied en kan het geschonken bankje door de Commissaris worden ‘ingezeten’.

Wijk Geerpark Vlijmen
De Commissaris bracht in 2011 een bezoek aan het gebied dat zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een bijzondere woonwijk, met veel nadruk op een natuurlijke woonomgeving. Wonen in een ook sociaal duurzame wijk met veel aandacht voor bewonersparticipatie, diversiteit & ecologie. Wijkregisseur Astrid Pieters van Woonveste en François Goedhart voorzitter van Buurt Bestuurt Geerpark gaven uitleg over wonen in deze wijk. Woonveste is een belangrijkepartner van de gemeente in de ontwikkeling van de wijk.  Bas Janssen van de gemeente Heusden legde de werking van de Waterslinger uit. https://geerpark.nl/weer-een-mijlpaal-bereikt-de-waterslinger-is-af/

Plan Steenenburg Nieuwkuijk
Voor de ontvangst in Plan Steenenburg was ook s de heer J. Kelders uitgenodigd in verband met diens bijdrage aan de ontwikkeling van het gebied. Zijn plan is een high-tech medische campus te realiseren. Verder wordt in het gebied de bouw van 120 (zorg) appartementen beoogd als ook 50 patiowoningen aan het water. Verder wordt gezocht naar een herbestemming van het kasteel waarvan  – met medewerking van de provincie – het exterieur wordt gerestaureerd. Bij het bezoek werd met de heer René van Schijndel, projectleider van Bouwbedrijf Van Dinther uit Schaijk, de voortgang van de restauratie bekeken. De heer Van de Donk werd verzocht een van de dakbekroningen te onthullen.

Het werkbezoek eindigde met een heerlijke lunch bij de Vlaamsche Hofstee in Drunen.

Foto’s Wil Gulpen Fotografie

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen