Lekker mopperen met Moppereend in de Bibliotheek

Foto: Bibliotheek Heusden

Woensdagmorgen gingen in de Bibliotheek Oudheusden de Voorleesdagen officieel van start met het Voorleesontbijt. Zo’n 45 peuters en kleuters kwamen luisteren naar het prentenboek van het jaar: ‘Moppereend’.

Bekende en minder bekende Heusdenaren lazen het boek in kleine groepjes voor. Speciale gast was burgemeester Willemijn van Hees, zij las met veel plezier voor aan een groepje aandachtige luisteraartjes. Na het voorlezen kregen de kinderen een lekkere snack en wat te drinken. Als afsluiting was er live muziek om een beetje te dansen op een heus ‘Moppereend’ lied.

De Nationale Voorleesdagen 2020
Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020 vinden voor de 17e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en  wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een project van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen