Ga op Berenjacht met Het Pieck

Foto: Het Pieck

Het Pieck staat ook in deze tijd niet stil en inspireert met online lessen en een online kunstbulletin vol kunst tips. In het laatste bulletin stond een uitdagende oproep voor iedereen die iets wil maken met zijn handen. ‘Maak een Beer en maak deel uit van een alternatieve kunstroute die rijkt tot in de wijde omtrek’.

Misschien is het je opgevallen dat er her en der (knuffel)beren in vensterbanken en tuinen staan, en dat dat er steeds meer worden? Het is een spel, overgewaaid uit Australië en Engeland en gebaseerd op het kinderboek ‘We gaan op berenjacht’ van Michael Rosen en Helen Oxenbury; Berenjacht dus. Een leuk spel voor alle kinderen die buiten wandelen en zich aan de corona regels moeten houden, zoals afstand houden en niet bij elkaar op bezoek gaan. In tienduizenden huizen in Nederland zijn al beertjes voor het raam gezet die samen een speurtocht vormen.

Oproep ‘Maak een beer’verbindt en biedt troost
Het is in de afgelopen weken gebleken dat de kunsten een grote rol spelen tijdens deze sociale isolatie. Literatuur, muziek, film, dans, en beeldende kunst; we putten er troost uit. Het Pieck gaat daarom, inhakend op het Berenjacht spel, nog een stapje verder en doet een oproep; Geef je creativiteit de ruimte en teken, schilder of boetseer een beer! Ben je klaar, stel dan je werkstuk ten toon achter je raam of in je tuin, goed zichtbaar vanaf de stoep of de straat. Je kunt vervolgens je beer aanmelden bij het Pieck voor de speciale Kunst-berenjacht. Zo maak je kenbaar dat er een beer is in jouw omgeving en maak je deel uit van een levendige expositie in de wijde omtrek. De dagelijkse wandeling wordt zo een alternatieve kunstroute voor kinderlijke speurders en kunstliefhebbers.

Met het initiatief voor deze Beren-kunstjacht hoopt het Pieck verbinding tot stand te brengen, juist (of óók) in deze tijd. Natuurlijk heeft dit initiatief ook nog een staartje.

In het najaar organiseert het Pieck een expositie van beer-werkstukken die in deze tijd gemaakt zijn. Wil je meedoen met de Kunstberenjacht? Stuur dan een mail met foto en gegevens van het werkstuk en de plek waar hij staat naar Laura Hoek ([email protected]) Zij kan je beer ook voor je op de google berenkaart plaatsen. Het Pieck gaat in corona tijd voor kunst zien, maken en beleven; hopelijk jij ook!

Kader
Naast het initiatief tot de Beren-Kunstjacht heeft het Pieck in deze corona tijd het online ‘Kunstbulletin’. Dit is een bulletin dat om de paar dagen verschijnt en vol staat met kunst tips, online lessen om ook in deze tijd fit en ontspannen te blijven, creatieve lessen en luister tips voor muziekliefhebbers. Wil je dit bulletin ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Dit kan via de website of via een mailtje naar het Pieck.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen