Brabant Oor is coronaproof bezig en kennelijk ook al klaar voor de toekomst

Foto: Brabant Oor

Voorkom een sociaal isolement tijdens corona. Juist nu is goed kunnen verstaan erg belangrijk Ik vraag me af hoe zij kunnen overleven en loop binnen bij een lokaal zelfstandige ondernemer (Brabant Oor) met een winkel in de paramedische sector. Het zonnetje schijnt en de winkeldeur staat vanwege het mooie weer open.

Wel word ik vriendelijk verzocht eerst mijn handen te ontsmetten met desinfecterende gel voor ik verder mag komen.  We hebben voor een audicien in Midden-Brabant een aantal vragen over de uitdagingen die hij de laatste weken tegenkomt.

Waarom is je winkel open?
“We zijn heel even dicht geweest om de hele situatie op ons in te laten werken. Al snel realiseerden we ons dat we helemaal niet dicht willen zijn. Onze doelgroep heeft in deze tijd van communicatie namelijk een serieus probleem. Juist voor onze klanten en alle andere slechthorenden die in isolement thuis zitten, is dat ze de landelijke corona-ontwikkelingen goed meekrijgen. Deze groep mensen is afhankelijk van verbale communicatie, het bepaalt hun kwaliteit van leven. Eenzaamheid vanwege slechthorendheid kunnen en willen wij, in deze tijd van verplicht binnenblijven, voorkomen. Wij willen er dus voor  slechthorenden zijn als dit nodig is. Maar uiteraard wel op een veilige en verantwoorde manier.”

Hoe gaan jullie veilig te werk?
“We hebben er van alles aan gedaan om voor iedereen veilig te werken. We zijn alert op de gezondheid van zowel onze klanten als medewerkers. We werken hier met handschoentjes, mondkapjes en desinfecterende gel. Het is hier zeker zo veilig als in de medische sector. Al deze middelen scheppen gevoelsmatig misschien wat afstand, maar het moet wel omdat wij ons werk dicht bij een klant moeten doen. We vinden het belangrijk goede zorg te geven en dan zitten we weleens dicht bij een klant. Na ieder bezoek reinigen we alles.  We zien dan ook resultaat. Sterker nog; ik durf te stellen dat onze klanten veel minder snel in een sociaal en verbaal isolement terechtkomen.”

Wat verwacht je van de toekomst?
Er verschijnt een glimlach op het gezicht van de audicien. “De toekomst wordt nog leuker. Ik ben namelijk samen met hoortoestelfabrikanten bezig hoortoestellen op afstand te programmeren. We vinden contact met onze klanten heel belangrijk, maar het is met deze nieuwe ontwikkeling niet altijd meer nodig om voor elke kleine correctie naar de winkel te komen als de klant dat niet wil of kan. Via de smartphone stellen we de hoortoestellen nu al op afstand bij. Het grote voordeel is dat we nu in de huiskamer of op de werkvloer de toestellen kunnen bijstellen. Een betere ‘thuissituatie’ kan ik me niet voorstellen.”

Na een gastvrij ontvangst houd ik een goed gevoel aan ons gesprek over. Deze audicien is coronaproof bezig en kennelijk ook al klaar voor de toekomst. Hij vindt het niet nodig om de naam te vermelden maar na een enthousiast gesprek en lekkere koffie kan ik het niet nalaten. Ik was bij Brabant Oor aan het Bloemenoordplein in Waalwijk. Na een hoortest bleek ik alles nog goed te kunnen verstaan. Daar kan ik mee thuiskomen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties