Balkonmaatjes in gemeente Heusden

Begin april had Anouk het initiatief om te gaan dansen bij een verzorgingshuis. Dit omdat er door het Coronavirus minder bewogen kan worden door deze doelgroep. Met dit idee ging ze naar Jos. Jos is Buurtsportcoach bij Stichting de Schroef en toen hij dit idee hoorde, was hij meteen enthousiast.

Samen hebben ze de voorbereidingen getroffen door o.a. contact te leggen met de Zandley in Drunen en Maikel van ‘t Fiske. Hierbij hebben ze een dans gemaakt om de mensen op een laagdrempelige manier te laten bewegen.

Op 16 april gingen Anouk en Jos voor het eerst dansen bij de Zandley. Dit was zo succesvol dat meerdere verzorgingshuizen vroegen om te komen dansen.

Om de 2 weken zijn ze actief bij de Zandley, het Antonius (Heusden), Sint-Janshof (Vlijmen) en de Taling in ‘s-Hertogenbosch. De ene week bij de Zanldey en het Sint-Janshof. En de andere week bij de Taling en het Antonius. Elke keer wordt er een nieuwe dans gemaakt en uitgevoerd.

De les duurt ongeveer 15 minuten. Deze begint met een warming-up vervolgens wordt de dans geoefend zonder muziek en tot slot wordt deze twee keer op muziek aangeboden. Dan is het elke keer feest.

Jos en Anouk hopen dat alle bewoners op een plezierige manier kunnen bewegen en deel kunnen nemen aan de activiteit. De komende weken gaan ze op de volgende locaties dansen:
maandag 18 mei bij de Sint Janshof in Vlijmen om 10.30 uur
dinsdag 19 mei bij De Zandley in Drunen om 10.30 uur
maandag 25 mei bij St Antonius in Heusden 11.00 uur
dinsdag 26 mei bij De Taling in Den Bosch om 10.30 uur.

Foto’s Ad Hartjes

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen