De restauratie van het Kasteel Steenenburg is bijna klaar

Foto: Ad Hartjes

Nadat de gemeenteraad eerder al besloot om het bestemmingsplan vast te stellen is het sinds donderdag 18 juni mogelijk om het plan te bekijken. Ben je benieuwd hoe het vastgestelde plan er uitziet?

Gebruik dan deze link naar ruimtelijkeplannen.nl om het plan op je computer, tablet of smartphone te bekijken. De papieren versie van het bestemmingsplan is tijdens openingstijden in te zien in het gemeentehuis in Vlijmen.

Belanghebbenden kunnen een beroep instellen tegen het bestemmingsplan. Beroepen moeten worden ingediend bij de Raad van State. Hoe je dat kunt doen staat in de formele bekendmaking op overheid.nl.

Als de Raad van State een of meer beroepen ontvangt, dan moeten we nog even wachten voordat we echt kunnen starten met bouwen. Wordt er geen beroep ingesteld, dan is het bestemmingsplan eind juli 2020 onherroepelijk en kunnen we de voorbereidingen treffen om de schop in de grond te zetten.

De restauratie van het Kasteel Steenenburg is bijna klaar. De muren moeten helaas nog wat langer drogen voordat we de definitieve kaleilaag kunnen aanbrengen. In de tussentijd laten we het kasteel niet onbeheerd. Daarom kozen we ervoor om sinds vorige week tijdelijk een groep van vijf jonge professionals in het kasteel te laten wonen en werken. Misschien heb je ze al gezien of zag je weer beweging in en rond het kasteel.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen