De 3e opstart van de schietoefeningen bij Gilde St Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk

Foto: Gildr St Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk

Op 20 juni vond alweer de 3e middag plaats in het kader van de opstart van de schietoefening, dit na een onderbreking van bijna 14 weken na het uitbreken van het Corona virus.

Net als voorgaande keren waren er ook dit keer weer ongeveer 25 schutters die op deze middag weer genoten van het uitoefenen van hun favoriete hobby. Het voelde goed om op deze middag ervaringen uit te wisselen, elkaar te ontmoeten en zo gezamenlijk te verbroederen, iets wat binnen gilden een belangrijk onderdeel is. Het was weer, net als de eerder twee keren, geweldig om te zien in hoe een gezellige ontspannen sfeer met zijn allen werd genoten. Er was gezorgd dat er op gezette tijden ruimte was voor koffie en thee. De vooraf aangemelde schutters werkten hun schietronden af volgens een voor op uitgezet programma waarbij de regelgeving en  de afgesproken tijden nauwgezet werden opgevolgd. Het weer werkte mee en de onderlinge sfeer was net als eerdere keren goed te noemen. Voor als nog kan gesteld worden dat er op 27 juni nog een middag plaats zal vinden, dit zal voor nu naar alle waarschijnlijkheid de laatste zijn voor dat we aan ons zomerreces beginnen. Deze middag net als de twee eerdere en de laatste-voorlopig- op 27 juni tellen niet mee voor de competitie, maar zijn hoofdzakelijk bedoelt om in deze periode de onderlinge band te blijven behouden en elkaar te stimuleren om met zijn allen ons gilde te blijven dragen en te ondersteunen. Immers met zijn allen maken we het mogelijk er voor en met elkaar te zijn.

Na deze opstart oefeningen hoopt het gilde na het zomerreces zo ver te zijn dat dan de “normale” activiteiten weer kunnen worden opgepakt. Met zijn allen kijken de leden uit naar die komende tijd. Intussen kan het gilde terug kijken op drie geweldige middagen, daarnaast de nog -voorlopig ingeplande- vierde middag maakt dat het een mooie periode is geweest. Met veel plezier wordt er door de leden terug gekeken op deze voorbije tijd. Mocht u denken “laat ik eens een kijkje gaan nemen” dat kan, echter daarbij geldt wel dat u zich van te voren dient aan te melden via het e-mail adres van onze hoofdman Eric Jan van Eggelen [email protected].

We zien u graag komen waarbij er wel wordt uitgegaan van het gegeven dat de regelgevingen uitdrukkelijk moeten worden opgevolgd.

Namens het
Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk
ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt
PR & 1e Jonge deken

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

 

Reacties