TALENTED workshops zorgen voor verbinding

Foto: Stichting De Schroef

Ruim 25 jongeren van de verenigingen MHCD Drunen, AquAmigos Zwemvereniging, S.C. Elshout – Handbal, Handbalvereniging Avanti, Volleybalvereniging Minerva en Vlijmense Mixed Hockey Club VMHC zijn de afgelopen week aan de slag gegaan met hun talenten.

Nadat ze eerst de basis workshop ‘waar ben ik goed in?’ in juni hadden gevolgd konden de deelnemers zich nu aanmelden voor de eerste vier interactieve workshops. Hiermee hebben ze meer inzicht kregen in talentgebieden als opleiden, organiseren en PR en communicatie. Tevens waren het gezellige momenten waar ze elkaar konden ontmoeten. En dat is precies het doel van het TALENTED project.

Ine Kosters van NOC*NSF heeft de jongeren inzicht gegeven in de eigen trainers capaciteiten. In de workshop van The Challenge Room leerden de jongeren middels gaming over communicatie, taakverdeling, synergie, rolverdeling en samenwerking. Buurtsportcoach Jos van der Ven gaat de komende maanden met een aantal enthousiaste jongeren aan de slag met de cursus ‘Eventtrainer’. De fanatieke deelnemers hebben al allerlei leuke plannen om op hun sportvereniging toffe evenementen te organiseren. Jan Biekens van JB bedrijfshulpverlening heeft de eerste workshop reeks afgesloten met een sport EHBO workshop.

Reactie van één van de deelnemers: “Ik heb tijdens deze week bij de workshops meer geleerd dan in twee weken op school. Vooral veel over mijn eigen kwaliteiten en die van anderen. En de workshops waren super gezellig!”

Babette vd Hout (Stichting de Schroef): “Na de zomervakantie starten we met een derde workshop ‘Waar ben ik goed in?’. Dit is de basis workshop waar vanuit de deelnemers voor andere specifieke thema’s kunnen kiezen. Ze kunnen zich dan binnenkort inschrijven voor onder andere de workshops EHBO, Sportvoeding, creativiteit en sponsoring.” Paulien Kok (Stichting de Schroef) vervolgt: “Ook andere geïnteresseerde sportverenigingen kunnen zich aansluiten. Hoe meer verschillende verenigingen hoe meer expertise en jongeren die elkaar kunnen ontmoeten tijdens de workshops”

Bij jij tussen de 13 en 18 jaar en lijkt het jou tof om mee te doen aan één of meerdere workshops? Of wil jij als vereniging aansluiten bij het project TALENTED? Neem dan contact op met Paulien Kok, [email protected] of via telefoon: 0613112158.

Het TALENTED project wordt gefinancierd door de Rabobank de Langstraat, de Gemeente Heusden, Stichting de Schroef, de zes verenigingen en het DELA Fonds.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen