HKK Onsenoort maakt voorzichtige start met activiteiten zoals wandelingen

Foto: HKK Onsenoort

Zondag 9 augustus ’20 was het eindelijk zover. Na een lange periode van Corona-belemmeringen kon er eindelijk gestart worden met wandelingen
in kleine groepen.

Lid Ad Hartjes opende het wandelseizoen met de wandeling Vlijmens Ven en Moerputten. De wandeling werd gestart bij de Venkantbrug waarbij Ad Hartjes al goed had ingespeeld op de komende warmte door voor iedereen een fles water ter beschikking te stellen. De eerste stop werd gemaakt op de Venkantbrug om te verwijzen naar de Bossche Sloot en Turfvaart. Tevens werd de rol van het “Halve zolenlijntje” belicht. Ook de rol van waterbeheer, zeer actueel, kwam uitgebreid aan bod in Vlijmens Ven, Gemeint e.a. Op verschillende plaatsen was er heemkundige en water technisch uitleg van Ad Hartjes.

Daarnaast kreeg men een toelichting op de natuurontwikkeling , b.v. de blauwe pimpernel door Peter van der Velden ( Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden) Na de diverse tussenstops in het Vlijmens Ven, Moerputten en bij de Moerputtenbrug kwam iedereen bezweet maar voldaan weer terug.
Na een uitgebreid dankwoord aan de rondleiders zocht iedereen tevreden de beschutting tegen de hitte op.

Afsluiting van een mooie en warme wandeling in meerdere opzichten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen