Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Heusden met zilveren erespeld

Foto: Pixabay

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Heusden ontving Ad Vermeulen op woensdag 16 september een zilveren erespeld uit handen van Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Van Hees was hierbij aanwezig.

De heer Vermeulen heeft na 13 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Heusden  en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Heusden liggen 5 Nederlandse en 5 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De heer Vermeulen is als consul opgevolgd door Marco Muskens.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 350 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Reacties