Bibliotheek Heusden helpt mensen met vragen over donorwet

Foto: Bibliotheek

Op 1 juli 2020 is de donorwet veranderd. Met deze wet komt iedereen in Nederland vanaf 18 jaar in het Donorregister. Heb je nog geen keuze ingevuld? Dan ontvang je in de komende periode een brief met de vraag om dat alsnog te doen. Heb je vragen over de Donorwet? Bij Bibliotheek Heusdenzijn er speciale spreekuren ingericht rondom donorregistratie.

De spreekuren zijn op de volgende data en tijdstippen:
Dinsdag 1  en 8 december van 10.00 -12.00 uur in de bibliotheek Drunen
Donderdagmiddag 3 en 10 december van 14.00 -15.30 uur in bibliotheek Vlijmen.

Vul je niets in het Donorregister, betekent dat dat je organen na je overlijden naar een patiënt kunnen gaan. Om je te helpen een keuze te maken, organiseert de Bibliotheek Heusden een spreekuur over het inloggen, over DigiD en over de website waar u de keuze kunt doorgeven.
De nieuwe donorwet is op 1 juli 2020 ingegaan. Iedereen in Nederland van 18 jaar of ouder, staat in het Donorregister. Daar kun je zelf invullen of je na je overlijden orgaandonor wilt worden. Vul je niets in, dan komt er ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ bij je naam te staan.
Er wordt  ingegaan op de (technische) inlog mogelijkheden met DigiD en op opties die in de site zelf aanwezig zijn. Hoe kun je je keuze doorgeven in het Donorregister? De keuze zelf is een persoonlijke, waarop we niet direct zullen in kunnen gaan. En kunnen u wel verwijzen naar andere opties om je zelf te verdiepen om deze keuze te maken. Het doel van de bijeenkomst is om vragen van iedereen te beantwoorden, er wordt geen presentatie gegeven over de donorregistratie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties