Landschapsbeheer – samen buiten bezig zijn in de natuur

Foto: Ate Dijk

De werkgroep Landschapsbeheer van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) werkt elke week met ruim 20 man en vrouw sterk aan het onderhoud van natuur in verschillende gebieden in de gemeente Heusden.

Vanwege uitbreiding van het aantal te beheren gebieden, is er ruimte om meer mensen hierop in te zetten. De NMVH is van plan een tweede werkgroep Landschapsbeheer op te zetten. Plan is dat deze groep op de zaterdagmorgen aan het werk gaat. Heb je ook zin om hieraan mee te werken, laat het dan weten via [email protected] .

 Het gaat om kleinschalige lichte werkzaamheden, die door iedereen uit te voeren zijn: het verwijderen van zaailingen van Amerikaanse eik of Amerikaanse vogelkers, van klimop uit bomen, het maaien en afvoeren van bodembegroeiing, het dunnen van boombestanden, onderhouden van poelen, etc. Er zal geen groot gereedschap als kettingzagen gebruikt worden. De NMVH zorgt voor gereedschap, en voor een versnapering tijdens de pauze.

De tweede groep begint in twee gebieden, langs de Duinweg in Heusden en de regio Nieuwkuijk-Drunen. Naarmate de groep groter is, zullen in overleg nieuwe gebieden in de gemeente Heusden aan het programma toegevoegd worden.

Wil je meedoen? Laat het weten via [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen