Het gilde en corona (Covid-19)

Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus is 2020 een “bijzonder” jaar geworden. Wij als gilde kregen hier ook mee te maken. De eerste golf van maart was een spannende periode, deze ging door goede naleving van de maatregelen voorbij. Ook wij als gilde hielden ons strikt aan de regels.

We kregen weer wat meer bewegingsvrijheid en het was juni dat we voorzichtig onze activiteiten opstarten. Weliswaar niet in competitieverband maar in onderlinge schietoefeningen-wedstrijden. U als trouwe lezers hebben kunnen waarnemen dat er tijdens deze middagen veel animo was. Ook al kwam niet iedereen om te schieten/oefenen de onderlinge broederschap stond in het belang. Met inachtneming van de corona maatregelen kon er gesproken worden van een goede onderlinge sfeer.

Omdat de regelgeving wat versoepeld werd sprak onze hoofdman Eric Jan van Eggelen de hoop uit om op niet al te lange termijn weer iets meer dan de oefenmiddagen te organiseren. Dit monde uit in het zogenaamde varkenstoernooi op 20 september, wat redelijk druk werd bezocht. Jammer genoeg sloeg de tweede golf ongenadig toe en kwamen onze gildeactiviteiten weer volledig stil te liggen. Waar wij als gilde wel trots op zijn was dat we op 5 september 2020 onze ”alternatieve” Statiedag hebben kunnen houden, wij zijn een van de weinige gilden die dat rond hebben kunnen krijgen. Dit geeft aan dat er met inzet van ons aller leden en de creatieve denkwijze van het bestuur veel mogelijk is.

Nu de feestdagen voor de deur staan zullen we deze op een gepaste manier moeten vieren/doorbrengen. Dit jaar geen grote  familiebijeenkomsten of andere grootschalige feesten, dat is best pijnlijk. Zoals het met vele andere feesten na maart is vergaan zo zal het nu niet veel anders zijn. Lieve mensen we zullen ook door deze zure appel heen moeten bijten. Ons geduld wordt zwaar op de proef gesteld. Maar met zijn allen moet het lukken. Wij als gilde houden goede moed om in het nieuwe jaar toch weer iets te kunnen oppakken, zij het ook dan met aanpassingen en/of regelgevingen rondom het virus.

Rest mij u en allen die u dierbaar zijn fijne Kerstdagen en een gelukkig, liefdevol, vredig maar vooral gezond Nieuwjaar te wensen.

Namens het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk
ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt, PR & 1e Jonge Deken

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen