Uitvaartbranche onderbelicht tijdens corona in Anders dan Anders

Foto: Ad Kraamer

Al bijna een jaar lang worden we geconfronteerd met de gevolgen van het Coronavirus. Een jaar, waarin praktisch iedereen het moeilijk heeft en het dagelijkse leven totaal op z’n kop staat. Op welke manier dan ook.

Ziekenhuizen konden het buitensporige aantal Coronapatiënten maar amper aan en het zorgpersoneel raakte overbelast. Vele duizenden mensen zijn t.g.v. Corona helaas overleden. ‘We’ hebben massaal waardering voor de zorgverleners uitgesproken. Er is voor hen gezongen, geapplaudisseerd en met potten en pannen gerammeld. Er zijn cadeautjes, bloemen en versnaperingen bij ziekenhuizen en verzorgingstehuizen afgeleverd. Echter, er was maar weinig belangstelling voor de eveneens overbelaste groep mensen die werkzaam is in de uitvaartbranche. Door de grote aantallen overlijdens werden medewerkers niet alleen emotioneel geraakt, maar zeker ook logistiek. Met welke problemen werden uitvaartcentra geconfronteerd?
Locatiemanager Yvonne Kielenstijn en uitvaartverzorger Jaap Lennings zijn werkzaam bij crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk. Aan presentatrice Jacqueline Fenn vertellen zij over hun ervaringen en geven een indringend kijkje achter de schermen.

Aansluitend aan deze aflevering van ‘Anders dan Anders’ wordt de film ZESENDERTIG uitgezonden waarin diverse medewerkers van Dela hun persoonlijke verhaal doen.

Uitzending donderdag 4 februari vanaf 19.00 uur op HTR-TV (kanaal 42 Ziggo) of kijk op HTRMedia.nl/tv

Op foto: Yvonne Kielenstein & Jaap Lennings , foto: Ad Kraamer

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen