Speelfilm als vervolg op ‘Het Plein spreekt’

Foto: Roland van Riel/HTR

De Stichting Evenementen Vlijmen, bekend van de theatervoorstelling ‘Het Plein spreekt’, werkt aan een speelfilm met als thema ‘eenzaamheid’. Aan de film kan – net als aan de succesvolle Plein-productie drie jaar geleden – iedereen meewerken, voor en achter de schermen.

De Stichting Evenementen Vlijmen gaat in 2021 een nieuw cultureel project starten. De stichting moest een geplande opvolger van het succesvolle ‘Het Plein spreekt’ en andere activiteiten in 2020 afgelasten vanwege de coronapandemie.

Voor dit jaar gaat de stichting van start met een project gebaseerd op drie pijlers: educatie, onderzoek en cultuur. Doel van de pijlers is om inwoners van de gemeente Heusden in deze toch al moeilijke tijd met elkaar te verbinden. Net zoals bij de voorstelling die voor 2020 voorzien was, staat ook in dit project het thema ‘eenzaamheid’ centraal. Een belangrijk doel voor de stichting is het leren herkennen van eenzaamheid, en bewoners laten inzien dat er iets tegen te doen is.

Speelfilm
De Stichting Evenementen Vlijmen was al gestart met een educatietraject voor de basisscholen in Heusden en een onderzoek naar eenzaamheid. Nieuw in dit project is de productie van een speelfilm. Voor de productie hiervan wordt aan iedereen de mogelijkheid geboden een bijdrage te leveren, zowel vóór als achter de schermen. Maar belangrijker nog is dat alle inwoners van Heusden in de gelegenheid zullen worden gesteld de film te gaan bekijken. Eind maart 2021 komt de stichting met meer informatie.

Voor meer informatie


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen