Samen houden we Heusden schoon!

Foto: Gemeente Heusden

De negentiende editie van de Landelijke Opschoondag is vandaag onder het motto “Word weer verliefd op je buurt”. Op Landelijke Opschoondag, georganiseerd door Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation, ruimen elk jaar duizenden vrijwilligers samen zwerfafval van de straat.

Net als vorig jaar zal de traditionele buurtschoonmaak dit jaar door de coronamaatregelen in aanpaste vorm plaatsvinden. Vrijwilligers worden aangemoedigd om alleen, in duo’s of met het gezin zwerfafval te verzamelen.  Ook in de gemeente Heusden helpen kinderen en volwassenen op ongeveer 30 plekken mee om de buurt schoon te maken, tevens een frisse neus te halen en een ommetje te lopen. Dat gebeurt alleen of in tweetallen uit verschillende huishoudens, of met het eigen huishouden. “Samen houden we Heusden schoon!”

De opruimers worden aangemoedigd een foto van het door hun verzamelde afval te uploaden op de app Litterati. Op die manier kunnen bedrijven die meedoen aan de opruimdag, zoals McDonald’s en Pathé, die gegevens gebruiken om te zien waar zwerfafval afkomstig van hun bedrijven zich ophoopt.

Met de Landelijke Opschoondag willen de organisatoren aantonen dat het zwerfafvalprobleem structureel is.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen