Winterse buien met hagel en sneeuw

Momenteel trekken er sneeuwbuien over de regio de Langstraat. Het verkeer moet tijdens de buien rekening houden met gladheid. De gladheid komt doordat hagel of sneeuw blijft liggen

Door spekgladde wegen als gevolg van sneeuwval zijn er dinsdagmorgen diverse aanrijdingen geweest in de Langstraat. Op de Tilburgseweg in Sprang-Capelle kwamen drie auto’s met elkaar in aanraking. De schade was zo groot dat twee van de voertuigen met een takelwagen verwijderd moesten worden. Op e N261 bij Kaatsheuvel kwamen tenminste 4 auto’s met elkaar in botsing. Er vielen bij beide ongevallen geen gewonden.

Het winterse weer van tweede paasdag is het land nog niet uit. Ook dinsdag vallen er volgens Weer.nl winterse buien met hagel en sneeuw. Het blijft koud, met temperaturen die tijdens een bui dalen tot rond het vriespunt.

Arctische lucht voert vanuit het noorden opnieuw zeer koude lucht aan, zelfs nog iets kouder dan maandag. De winterse buien worden wel afgewisseld met opklaringen en wanneer de zon zich laat zien kan het kwik oplopen tot een graad of 5. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Ook in de avond en nacht vallen er buien. In de oostelijke helft van het land valt de neerslag waarschijnlijk in de vorm van sneeuw en kan tijdelijk een sneeuwdek tot lokaal 4 centimeter ontstaan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

 

Reacties