KWF stopt met Samenloop voor Hoop

Foto: HTR/Roland van Riel

KWF Nederland heeft besloten te stoppen met de organisatie van de KWF Samenloop voor Hoop. Dat betekent dat er vanuit deze organisatie geen tijd, geld en middelen meer beschikbaar gesteld zullen worden voor het organiseren van lokale Samenloop-evenementen, zoals die in 2018 nog in de gemeente Heusden  werd gelopen.

Op 21 en 22 april 2018 werd de tweede SamenLoop voor Hoop gemeente Heusden georganiseerd op Wielerbaan de Heuvelen in Nieuwkuijk. De 24 uurs wandelestafette i.s.m. KWF kankerbestrijding, waarbij zoveel mogelijk mensen er alles aan doen om met zijn allen voor hetzelfde doel de saamhorigheid hoogtij te laten vieren.

“We begrijpen dat deze beslissing bij velen moeilijk zal vallen”, stelt het KWF in een verklaring. “Na bijna 15 jaar en 265 Samenlopen komt er nu definitief een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden mensen heel veel heeft betekend. We kunnen terugkijken op veel mooie en vaak ontroerende momenten die wij samen hebben meegemaakt. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn echter niet langer te verantwoorden, en daarom hebben we met pijn in het hart dit besluit moeten nemen. ”

De Samenloop is een 24-uurswandelestafette. Mensen die ziek zijn of die ziek zijn geweest staan hierbij samen met familie en vrienden stil bij kanker, maar ze vieren ook het leven. De Samenloop voor Hoop werd in 2018 gehouden en de opbrengst was uiteindelijk ruim 105.000 euro.

Tijdens de 24-uurswandelestafette vinden er drie ceremonies plaats. De eerste ceremonie is de opening waarbij alle survivors, commissieleden, vrijwilligers en teams op het terrein één keer een ronde lopen. De tweede ceremonie is de zogenaamde Kaarsenceremonie. Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie worden dierbaren herdacht en wordt gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen. Het laatste onderdeel is de slotceremonie. Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

 

Reacties