Alles voor Mekaar “We gaan nog even door!”

Foto: Alles voor Mekaar

Ondanks het rustig rondom Alles voor Mekaar zijn ze toch nog steeds druk bezig met en voor de kwetsbare, vaak eenzame inwoners van Heusden! Maar omdat de gemeente Heusden Alles voor Mekaar niet financieel ondersteunt, werden ze gedwongen te kijken naar een oplossing. Daarover waren ze voorzichtig in gesprek met Bijeen.

Tot grote verbazing leek het door berichtgeving in de nieuwsbrief van Bijeen Heusden of dat het allemaal al in kannen en kruiken is! Alles voor Mekaar wil eenieder laten weten dat dit absoluut niet klopt! En is het vertrouwen op een positieve afloop voor deze kwetsbare inwoners behoorlijk gedaald.

Misverstand over Alles voor Mekaar
Alles voor Mekaar zet zich al ruim 3 jaar in voor met name de ouderen in de gemeente Heusden. Deze doelgroep blijft steeds langer zelfstandig thuis wonen wat op zich hartstikke mooi is. Maar er blijkt ook steeds vaker behoeften aan een helpende hand en je eenzaam voelen ligt ook bij deze ouderen nadrukkelijk op de loer. Heusden scoort op eenzaamheid al een tijdje niet zo goed. Omdat de gemeente Heusden Alles voor Mekaar niet financieel wil ondersteunen en de aandacht die de medewerkers van Alles voor Mekaar dus voor deze kwetsbare groep kunnen hebben wordt beperkt, werd er gekeken naar een oplossing met Bijeen Heusden. Maar in een nieuwsbrief van Bijeen die afgelopen week verscheen, zijn voorbarige mededelingen gedaan.

Gesprekken
Recent hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen Alles voor Mekaar en Bijeen Heusden. Ook wethouder Van Steen en burgemeester Van Hees waren hierbij aanwezig. De gemeenteraad heeft immers duidelijk aangegeven dat het werk van Alles voor Mekaar niet verloren mag gaan. In die gesprekken is afgesproken te gaan kijken of hulpvragers die bij Alles voor Mekaar bekend zijn, op de een of andere manier bij Bijeen Heusden ondergebracht kunnen worden. Ook voor de vele Supporters die via Alles voor Mekaar hulp en ondersteuning bieden aan deze inwoners, zou bekeken worden of zij onder verantwoordelijkheid van Bijeen deze rol willen continueren. Een eerste korte analyse hierover heeft plaatsgevonden, maar een definitieve oplossing was er nog lang niet. Geheel onverwacht verscheen er in de nieuwsbrief van Bijeen een bericht wat deed lijken of een en ander al in kannen en kruiken is.

“We gaan nog even door”
Omdat dit bericht als een onaangename verrassing kwam voor Alles voor Mekaar en het vertrouwen in een goede afloop behoorlijk geschaad is, zijn de gesprekken hierover door Alles voor Mekaar gestaakt. Op de vraag hoe nu verder, antwoorden Jeanne-Marie Cantineau en Alexander van Weert volmondig: “We gaan nog even door! We kunnen die mensen echt niet zomaar in de steek laten. Als dat door gebrek aan financiële ondersteuning vanuit de gemeente in de avonduren en weekenden moet, dan is dat maar zo. Maar we laten het pas los als we weten dat die mensen, op wat voor manier dan ook, ondersteuning voelen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen