Heusden kent sinds kort ook een Seniorenschool

Foto: Pixabay

Naast allerlei andere scholen in Heusden gaat binnenkort de Seniorenschool van start. Geen school, zoals u die kent, maar een stichting die door het gehele jaar heen allerlei activiteiten voor senioren gaat organiseren. Met als officiële start zondag 8 augustus.

In Heusden is ruim tien jaar lang een werkgroep actief, die jaarlijks de Zomerschool (binnen twee weken allerlei activiteiten organiseren voor senioren) organiseert. Deze Zomerschool is in al die jaren een enorm succes geworden, maar kende de beperking van twee weken in de zomer. Dit leidde in 2019 tot een zogenaamde Winterschool (in de wintermaanden enkele activiteiten organiseren voor senioren). Ook dat bleek een schot in de roos te zijn en daarom rees de vraag of er het gehele jaar activiteiten georganiseerd zouden kunnen worden. Natuurlijk kan dat maar door wie. Enkele personen stelden zich beschikbaar, een stappenplan werd opgesteld, financiën werden gevonden en de werkgroep Zomerschool gaf haar fiat, evenals de werkgroep Winterschool. Dus aan de slag. Formaliteiten werden vervuld (notariële acte en statuten werden opgesteld, inschrijving kamer van koophandel volgde, beleidsstukken werden geschreven, website werd ontwikkeld, bestuursleden werden gevonden).

De Stichting Seniorenschool Heusden was een feit. Nu de activiteiten, gedacht wordt aan workshops, korte cursussen, excursies, lezingen, films, theaterbezoek en hobbyclubs, maar ook is er ruimte voor beweging en ontspanning. Kortom een ruim aanbod met voor “elk wat wils”. Maar waarom zelf het wiel uitvinden. Contacten met diverse instanties zijn gelegd, samenwerking is gezocht en gevonden. Met diverse samenwerkingspartners gaat het bestuur de Seniorenschool officieel en groots openen.

Dat gaat gebeuren op zondag 8 augustus op het terrein van Mariënkroon. In de grote tent zullen optredens zijn, op het terrein vinden activiteiten plaats en in de aanwezige marktkraampjes zullen diverse verenigingen zich presenteren. Toegang is gratis en natuurlijk houden we ons aan de anderhalve meter maatregel. Vanaf die datum zullen de eerste activiteiten gaan plaatsvinden, welke u kunt volgen door inschrijving op de maandelijkse nieuwsbrief ([email protected]), de agenda op te halen in een van de buurthuizen (Stulp, Mand, Schakel) of een bezoek te brengen aan de website
Het bestuur van Seniorenschool Heusden ontvangt u graag op zondag 8 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur bij Mariënkroon.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen