Ome Joop’s Tour al 40 jaar door gemeente Loon op Zand

Gedwongen door de coronabeperkingen organiseert Ome Joop’s Tour dit jaar wederom een aangepaste versie van de 10-daagse jeugdwielerronde. Niet 10 maar 5 dagen op pad en niet door Nederland maar in en rondom ‘hometown’ Arnhem. Van maandag 26 juli tot en met vrijdag 30 juli worden vijf supervette dagtochten georganiseerd. Maar 1 ding staat nog steeds vast: de Efteling is en blijft belangrijk onderdeel van het programma.  

Vanuit de Koepelgevangenis in Arnhem worden vijf dagtochten georganiseerd. Die tochten voeren onder andere naar Sportpark Hartenstein in Oosterbeek en evenementenlocatie Watergoed in Valburg. Iedere dag wordt een andere route gefietst met onderweg leuke activiteiten en verrassingen. Zo krijgen we toch een beetje het ouderwetse ’Ome Joop’s Tour-gevoel’.

Maar Ome Joop’s Tour zou niet ‘af’ zijn zonder bezoek aan de Efteling. Al 40 jaar lang fietst de karavaan door de gemeente Loon op Zand en al tientallen jaren hebben de kinderen een rustdag in de Efteling. Zo ook tijdens deze jubileumeditie ‘70 Jaar Ome Joop’s Tour’. Vrijdag 30 juli sluiten de kinderen en vrijwilligers de Tour af in de Efteling. Alleen komen ze dit jaar niet op de fiets maar met de bus.

De deelname aan de alternatieve versie van Ome Joop’s Tour van dit jaar is geheel gratis. De deelnemers zijn 9 tot en met 12 jaar oud.

Over Ome Joop
Ome Joop’s Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De jeugdwielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later genoemd is. De Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten en de financiële steun vanuit verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen. Meer informatie via www.omejoopstour.nl

Jubileumboek
Speciaal voor het 70-jarig bestaan van Ome Joop’s Tour is er een jubileumboek uitgebracht: Ome Joop’s Tour: meer dan een fietsvakantie. Een boek over een aloud uniek Arnhems jaarlijks terugkerend evenement. Voor vele kinderen al die jaren van bijzonder grote betekenis geweest. Kinderen die veelal opgroeiden onder moeilijke omstandigheden en gedurende de Tour weer even tien dagen kind mochten zijn.

Wil je Ome Joop’s Tour steunen? Bestel dan het jubileumboek voor € 23,95 via www.omejoopstour.nl/jubileumboek

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen