Met welke kosten krijg je te maken bij het inschakelen van een incassobureau?

Foto: Pixabay

Ben je erover aan het nadenken om een incassobureau in te schakelen, maar vraag je jezelf af welke kosten hierbij komen kijken? In dit artikel leggen we kort uit welke kosten incassobureaus vaak in rekening brengen. Lees dus verder als je benieuwd bent!

De kosten van de debiteur en de opdrachtgever
Wanneer een incassobureau incassowerkzaamheden verricht om de vordering te incasseren, worden er kosten gemaakt. Sommige kosten worden in rekening gebracht bij de debiteur en andere kosten kunnen in rekening gebracht worden bij de opdrachtgever. Dit verschilt dus per vordering. Ook bij RechtNet Advocaten: Incassobureau nabij Heusden, zijn de kosten soms voor de debiteur en soms voor de opdrachtgever.

Welke kosten zijn voor de debiteur? 
Bij het uit handen geven van de vordering brengt een incassobureau buitengerechtelijke incassokosten in rekening. In de WIK (Wet Incassokosten) is bepaald op welk moment deze kosten in rekening mogen worden gebracht en wat de hoogte van deze kosten dan is. Hoe hoog deze incassokosten zijn, is afhankelijk van de hoogte van het factuurbedrag.

Abonnementen of contracten
Veel incassobureaus werken met abonnementen en/of andere contracten, waarbij soms zelfs een percentage van de hoofdsom wordt ingehouden als de vordering volledig is voldaan. Bij contracten en abonnementen komen vaak grote en onnodige verplichtingen kijken. Hierbij kun je denken aan een minimum aantal dossiers per jaar en een vast bedrag per periode.

No-win-no-fee
Bij sommige incassobureaus wordt er gewerkt op no-win-no-fee basis. Dit betekent dat je, wanneer de incassozaak begint, helemaal niks hoeft te betalen als jouw factuur niet wordt betwist en er geen procedure volgt. Alle kosten worden dan namelijk bij de debiteur verhaald. Je hebt dus geen kosten aan de incasso en de vordering.

https://pixabay.com/nl/photos/kantoor-advocaat-office-lezing-2820890/

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen