De voordelen van Face ID op je iPhone

Foto: refurbished.store

Apple introduceerde Face ID in 2017 voor het eerst op de iPhone X. Deze nieuwe functie vervangt het Touch ID vingerafdruk systeem van Apple, wat via de home button te gebruiken was. Tegenwoordig kunnen alle nieuwe iPhones dus ontgrendeld worden met Face ID. Je hoeft alleen naar je telefoon te kijken en hij ontgrendeld binnen een seconde. Daarnaast is het ook een stuk veiliger dan de voormalige Touch ID waardoor je gegevens nog beter beschermd zijn. Benieuwd naar de voordelen van Face ID? Wij vertellen je graag meer.

Wat is Face ID?
De populaire ontgrendelfunctie Face ID zit tegenwoordig standaard op alle nieuwe iPhone modellen. Met deze gezichtsscanner ontgrendel je gemakkelijk je telefoon door middel van je gezicht voor de telefoon te houden. Het is dus niet meer nodig om lange wachtwoorden te onthouden, of om deze maandelijks te wijzigen voor de veiligheid. De Face ID functie maakt voor het scannen van je gezicht gebruik van de True Depth-camera, die verwerkt zit in het scherm. Door de combinatie van de infraroodcamera, dieptesensor en de projector kun je met deze camera een gedetailleerde 3D scan van je gezicht laten maken. Wanneer je een scan van je gezicht gemaakt hebt kun je jouw iPhone altijd ontgrendelen met Face ID, maar ook wachtwoorden invoeren of aankopen verrichten.

Razendsnel ontgrendelen
Zoals eerder benoemd is Face ID een functie om je telefoon razendsnel te ontgrendelen. Door de brede kijkhoek van de sensoren hoef je de iPhone niet recht voor je gezicht te houden om te ontgrendelen. Waar je bij de oudere generatie iPhones altijd een homebutton nodig had om de telefoon te ontgrendelen is dat nu niet meer nodig. Hierdoor is er meer ruimte voor een groter en strakker beeldscherm. Zo zie je ook dat het beeldscherm van de iPhone X aanzienlijk groter is dan dat van zijn voorgangers. Wanneer je nog niet in het bezit bent van een iPhone met Face ID, kun je er ook voor kiezen om te gaan voor een refurbished iPhone. Tegenwoordig zijn refurbished iPhones ontzettend populair door de hoge kortingen, uitstekende kwaliteit en lange garantietermijnen.

Snel maar vooral veilig
Door gebruik te maken van Face ID wil je ervoor zorgen dat alle gegevens op jouw telefoon veilig zijn, en dat niet iedereen daar zomaar bij kan. Apple zelf vertelde hierover dat Face ID een stuk veiliger is dan de oudere Touch ID. Volgens Apple is de kans dat iemand anders jouw iPhone ontgrendelt met Face ID 1 op een miljoen en bij Touch ID is dat 1 op vijftigduizend. Er is natuurlijk altijd een kleine kans dat iemand ter wereld jouw iPhone kan ontgrendelen, maar die kans is met Face ID wel aanzienlijk kleiner geworden. Naast de veiligheid van de gegevens op jouw iPhone kun je je ook afvragen wat er gebeurd met de informatie die gebruikt wordt voor gezichtsherkenning. Alle Face ID gegevens wordt versleuteld en beveiligt met een sleutel die alleen beschikbaar is voor Secure Enclave.

Wanneer werkt Face ID niet?
Er zijn natuurlijk ook situaties waarin je gezicht niet herkent wordt door de TrueDepth-camera. Dit komt vaak voor op momenten dat je gezicht voor een gedeelte bedekt is door een mondkapje, grote sjaal of een sluier. Wanneer jouw gezicht niet herkent wordt kun je de iPhone ten alle tijden nog gewoon ontgrendelen met een vooraf ingestelde pincode. Toch is het onhandig dat Face ID niet werkt met een mondkapje op, omdat je tegenwoordig op veel plekken een mondkapje moet dragen. Gelukkig is het mogelijk om een tweede uiterlijk toe te voegen aan je Face ID, waardoor je jouw gezicht mét mondkapje als nieuw uiterlijk kunt configureren.

Waar koop ik een iPhone met Face ID?
Heeft jouw iPhone nog geen Face ID? Alle iPhones vanaf de iPhone X ondersteunen Face ID. Natuurlijk zijn deze iPhones wel iets duurder dan een ouder model als de iPhone 8 Plus. Wanneer je toch graag wilt besparen op de aankoopprijs van een nieuwe iPhone kun je gaan voor een refurbished iPhone bij refurbished.nl. Op deze webshop kun je gemakkelijk verschillende iPhones vergelijken en vind je altijd de beste deal voor jou! Daarnaast biedt deze webshop 3 jaar garantie op hun gehele assortiment. Hierdoor kun je zien dat ze vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun refurbished assortiment!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen