Dinsdagavond 21 september Lezing “Goed fruit uit eigen tuin”

Foto: Groei & Bloei de Langstraat

Voor het eerst sinds langere tijd is er weer een lezing bij Groei & Bloei De Langstraat. Deze keer bij, een voor ons nieuwe locatie, Manege De Paardenvriend aan de Drunenseweg 23 in Waalwijk (tegenover Scholengemeenschap De Overlaat en Zorgcentrum Eikendonk). Op deze locatie is volop parkeergelegenheid voorhanden, één van de redenen waarom we voor deze locatie gekozen hebben.

De lezing “Goed fruit uit eigen tuin” stond eerder al gepland in oktober 2020 en toen kwam de 2e coronagolf en moesten we besluiten om de activiteiten opnieuw op te schorten. We gaan ervan uit de lezing nu wel door kan gaan, met in acht neming van alle geldende coronamaatregelen. Tijdens de lezing vertelt Ir. Joke van den Ban over hoe je zelf mooi biologische fruit kunt telen. Hoe krijg ik lekkere vruchten uit eigen tuin zonder chemische bestrijdingsmiddelen? Kan ik het hele jaar door vers en goed smakend fruit telen? En waar moet ik dan op letten?

Ze zal in de anderhalf uur durende lezing tips geven over welke gewassen en rassen je het beste kiest, hoe je deze gewassen plant en in welk jaargetijde. Ook vertelt zij over het belang van de juiste bodemverzorging en hoe je het hele jaar door mooi fruit kunt telen. Appels, peren, pruimen, allerlei soorten bessen en ook vijgen, kiwi’s en perziken komen aan bod.

Joke van den Ban is expert op het gebied van fruitteelt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Met haar fruithoveniersbedrijf Mappelle (www.mappelle.nl) richt zij zich sinds 2004 op fruitbomen en andere fruitgewassen in grote en kleine tuinen. In 2008 verscheen het 7-delige boek ‘Handboek Hoogstamfruit’ van haar hand.

U bent van harte welkom op dinsdagavond 21 september 2021 om 20.15 uur.  Manege De Paardenvriend, Drunenseweg 23, Waalwijk. N.B. Vooraf aanmelden per mail naar [email protected]  is gewenst zodat we voor voldoende zitplaatsen op afstand kunnen zorgen. Geef a.u.b. aan of u met 1 of meerdere personen aanwezig wilt zijn. Kosten € 3,– p.p., voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen op vertoon van hun ledenpas.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties