Seniorenvereniging Vlijmen organiseert busreis naar Garderen

Foto: Seniorenver. Vlijmen

Seniorenvereniging Vlijmen organiseert op donderdag 21 oktober een busreis naar Gelderse Garderen. Er wordt daar het Veluws Zandsculpturenfestijn bezocht met als thema 75 jaar vrijheid. Een unieke expositie over het dagelijkse leven in de oorlogsjaren.

Opgeven kan telefonisch bij Annemarie van Bladel 073-5114660 en vol=vol. Op donderdag 21 oktober is het verzamelen om 09.30 uur bij de Korf met koffie en gebak. Om 10.45 uur wordt er vertrokken naar Garderen en er wordt een lunch aangeboden. Dit is er geen diner en wordt de bus weer om 18.00 uur terug verwacht in Vlijmen.

Zandsculpturenfestijn
Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, je waant je echt in de oorlogsjaren. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en ‘D-Day’, komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod. Tevens ga je interessante weetjes terugzien. Want… er zijn vast nog dingen die je verrassend genoeg niet wist over de Tweede Wereldoorlog.

Unieke expositie over het dagelijkse leven in de oorlogsjaren.
De expositie met de handgemaakte miniaturen wandel je binnen nadat je de indrukwekkende zandsculpturen van de ‘Slag om Arnhem’ en ‘Pearl Harbor’ (maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog!) hebt gezien. In tegenstelling tot deze imposante beelden, maak je hier kennis met een wereld in het klein. Van gebouwen en straten van zand tot honderden figuurtjes die perfect in hun omgeving opgaan, alles is zeer realistisch en gedetailleerd nagemaakt op een schaal van 1:5. Eén ding is zeker, je blijft kijken en ontdekt steeds weer wat nieuws!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen