Utopia Klassiek zondag 26 September

Foto: De Voorste Venne

Op zondag 29 augustus vond bij Utopia Klassiek al weer het derde concert plaats na de corona versoepelingen. Ook nu hebben ruim 30 bezoekers genoten van het piano spel van Kees Christiaan Kruit. Maar ook in de prelude speelde een jonge kanjer! Esther Revesz speelde prachtig op de grote vleugel. Toen wij vernamen dat zij ook nog in een trio speelt met haar broers, is afgesproken dat zij in oktober terug zal komen met haar broers!.

Maar zo ver is het nog niet!
Komende zondag, 26 september, hebben wij weer een bijzonder concert. Dit keer treedt voor u op een duo: Duo Erten Deniz Ispir, viool & Ayşegül Yörükoğlu, piano. Het belooft een enerverend concert te worden!

Het muziekleven van….:
Ayşegül Yörükoğlu komt uit Antalya en studeerde daar piano aan het conservatorium.  Ze vervolgde de studie aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou waar ze in 2017 afstudeerde. Momenteel volgt ze een masterstudie bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ze nam deel aan veel competities en won verschillende prijzen en beurzen. Prijzen o.a bij de 8e Internationale Competitie voor Jonge Pianisten ter nagedachtenis van Vladimir Horowitz in Oekraïne, 4e Internationale Vavilov Pianoconcours in Rusland, de 2de  prijs op de 19e Internationale Muziekwedstrijd in Letland in 2009, op Malta Internationale Piano Competitie en Internationale Pera Piano Competitie in Turkije. Ook gaf zij tal van concerten in verschillende landen zoals Turkije, Duitsland, Nederland, Italië, Rusland, Oekraïne, Malta, Azerbeidzjan.

Erten Deniz Ispir is een Turkse violist en studeerde van  2014 tot 2018 aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. Daarna kwam hij naar Nederland om te studeren bij Ilya Grubert. Sinds 2019 speelt hij op een Cuypers-viool van het instrumentenfonds. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor expressie en klank enorm verbeterd. Hij ondervindt daarmee een nog grotere vreugde en enthousiasme bij het vioolspelen.

Kortom wij zijn blij dat dit fantastische duo nu voor ons op zal treden in de Vennezaal Van de Voorste Venne in Drunen.

Programma voor 26 september:
10.45 Zaal open
11.00  Welkom
11.05  Prelude
11.25  Deel I concert
12.00 Pauze
12.15  Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musicus,
presentator en publiek en bekendmaking voorlopige uitslag publieksstemming.

Muziek programma:
1. M. Ravel: Sonate Posthume voor viool en piano
2. Fazıl Say: Sonate voor viool en piano
3. L. van Beethoven: Sonate voor viool en piano No. 7 C minor

Reserveren:
Entree: € 13,00 p.p., inclusief € 0,50 theater toeslag, koffie/thee en programmablad. De kaartjes van de Pass Partout houders zijn nog geldig tot en met de finale in november 2021

De Voorste Venne: Telefoon: 0416 374478,  Anton Pieckplein 71, 5152 LZ Drunen.
Kaarten verkrijgbaar aan de kassa of via de website: www.devoorstevenne.nl/programma
Parkeren (gratis) op het Anton Pieckplein
5152,  LZ Drunen

Tot ziens op 26 September!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen