Natuurwandeling in vestingstad Heusden

Foto: RBT De Langstraat

Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen hun leven een hoger cijfer geven. Daarom organiseert IVN voor de derde keer op rij de #2uurnatuur Challenge, met als doel mensen te stimuleren om ook tijdens de donkere herfstmaanden naar buiten te blijven gaan.

Vorig jaar gingen ruim 15.000 mensen deze challenge aan! Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat doet hier in de maand oktober aan mee met exclusieve natuurwandelingen in vestingstad Heusden.

Natuurwandelingen
De stadsgidsen van RBT De Langstraat verzorgen in oktober iedere zaterdagmiddag een natuurwandeling in en rondom de vestingstad Heusden. Wandelend over de wallen, langs haven De Wiel, de heemtuin en door het centrum van Heusden word je gewezen op de geschiedenis van de vesting en alle prachtige natuur die verborgen ligt.

Verrassing
In samenwerking met Debbie Borbála Florale Vormgeving word je onderweg verrast met de nieuwste trend ”Botanisch stoepkrijten”. Debbie is inwoonster van Heusden en deelt haar passie voor groen, planten en de mooiste natuurplekjes graag met de bezoekers van het vestingstadje.

Aanmelden
Voor meer informatie over deze activiteit neem je een kijkje op www.bezoekdelangstraat.nl/agenda. Meld je aan voor de wandeling door een mail te sturen naar [email protected]. Per wandeling kunnen slechts 20 personen deelnemen. De kosten zijn € 5,50 per persoon. De wandeling start om 13.30 -15.00 bij het Toeristisch Informatiepunt in het voormalige stadshuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen