Bewuster opvoeden, hoe doe je dat?

Foto: Bibliotheek Heusden

In het kader van de Week van de Opvoeding 2021 zijn er in de Bibliotheek Heusden speciale edities van het wekelijks Spel & Boek en kun je meer te weten komen over bewuster opvoeden tijdens de avond met Ingrid Rossen van BeLief Coaching.

Tijdens de Week van de Opvoeding besteden organisaties door het hele land extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden, het stellen van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap. Wat is goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? De Week van de Opvoeding wordt ieder jaar georganiseerd om ouders te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan en hun eigen omgeving te betrekken.

In de Bibliotheek van Drunen en Oudheusden kan dit wekelijks op woensdagmiddag. Dan is er Spel & Boek georganiseerd door ContourdeTwern. Spel & Boek is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor ouders en kinderen van 0 jaar tot groep 3 van de basisschool. Bij Spel & Boek kunnen de kinderen spelen en de ouders met elkaar een praatje maken. Ontmoeting, uitwisseling, spel en ontwikkeling staan voorop.

Op 6 oktober is gezins- en kindercoach Ingrid Rossen te gast tijdens Spel & Boek. Natuurlijk wordt er voorgelezen en geknutseld. Maar er is ook gelegenheid om opvoedvragen te stellen. Rossen heeft haar eigen praktijk BeLief Coaching in Drunen. In deze praktijk begeleidt en adviseert zij ouders bij het opvoeden van hun kinderen. Recent is haar eerste jeugdboek ‘Pleuntje, hoe een elfje zelfvertrouwen vindt’ verschenen. Pleuntje is een vrolijk elfje. Samen met haar drie beste dierenvriendjes kan ze de hele wereld aan. Toch begrijpt Pleuntje de elfjes om haar heen niet altijd. Waarom mag ze niet meespelen? Waarom wordt ze weleens uitgelachen? Als Pleuntje verdrietig wegvliegt, gebeurt er iets waardoor ze zich heel bijzonder gaat voelen.

Pleuntje is een verhaal over een zoektocht naar zelfvertrouwen. Op een toegankelijke en sprookjesachtige manier komen er wijze levenslessen voorbij over hoe kinderen in zichzelf mogen geloven. Het boek nodigt volwassenen uit om met kinderen in gesprek te gaan over wat voor hen belangrijk is.

De Bibliotheek Heusden heeft Ingrid ook uitgenodigd om op maandagavond 11 oktober in de Bibliotheek Drunen een lezing te geven met als onderwerp ‘Bewuster opvoeden, hoe doe je dat?’

Opvoeden is een kunst. Er is geen opleiding voor. Als ouder heb je een beeld van de opvoeding van jouw kinderen, waar is dat beeld op gebaseerd? In het dagelijks leven zie je dat jouw opvoeding niet altijd het resultaat heeft wat jij voor ogen had. Je ziet juist het gedrag bij jouw kind waarvoor je hem of haar had willen beschermen. Hoe komt dit?

Op deze en andere vragen zal Ingrid tijdens deze lezing antwoord geven. Ook zullen er tips gegeven worden om als ouder/verzorgende nog bewuster te worden van opvoeden.

De activiteiten zijn gratis te bezoeken na aanmelding via de website

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen