Rookmelders zijn per 1 juli 2022 verplicht

Foto: Brandweer

Het is per 1 juli 2022 wettelijk verplicht om in je woning op elke etage met een verblijfsruimte een rookmelder te hebben. Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting zijn de campagne ‘Rookmelders redden leven’ gestart. Bij brand telt elke seconde om veilig weg te komen. Brandmelders zijn daarbij van levensbelang.

Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens.

Op de campagnewebsite www.rookmelders.nl staat een handige tool om aan de rookmelderplicht te voldoen. Ook vind je er advies waaraan je een goede rookmelder herkent, waar je ze moet plaatsen en hoe te onderhouden. En tips om brand te voorkomen, hoe oplaadbare apparaten veilig op te laden en hoe je bij brand veilig buiten komt.

Voor meer informatie: brandweer.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen