34e Vincentius Boekenbeurs komt er aan!

Foto: HTR Media

De dagen worden korter en de bladeren vallen van de bomen …. en dan weet je dat het weer tijd wordt voor de Vincentius Boekenbeurs! Na een jaar zonder de vertrouwde Vincentius Boekenbeurs is het weer bijna zover. Van 29 tot en met 31 oktober wordt de 34e Boekenbeurs gehouden op het terrein van abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk!

Vorig jaar kon de beurs niet doorgaan vanwege de beperkende corona maatregelen, maar gelukkig zijn die grotendeels verdwenen. Zo is de 1,5 meter maatregel afgeschaft en is er ook geen corona pas nodig voor een bezoek aan de beurs omdat het een doorloop evenement betreft. Wel zal bij de ingang van de tent handontsmettingsmiddel beschikbaar zijn en zijn de gangen tussen de boeken iets breder dan in het verleden.

Vanwege het niet doorgaan van de beurs in 2020 is de voorraad boeken gigantisch. Naar schatting 70.000 boeken liggen in de magazijnen te wachten op een koper. Daardoor is er een ruime keus aan romans, kinder- en kookboeken, stripboeken,  boeken over geschiedenis en vreemde landen, kunst, enz. Ook is er weer ruimte ingepland voor geluids- en beelddragers als LP’s, CD’s en DVD’s.

De Boekenbeurs komt op een goed moment nu Sinterklaas en de Kerstdagen er aan komen en opa’s en oma’s, vaders en moeders en familieleden onderling weer wat moeten bedenken….

Vanaf vrijdag 22 oktober gaan maar liefst zo’n 40 vrijwilligers aan de slag om de tent op het abdijterrein weer op te bouwen. Tafels en schragen worden gehaald om die daarna te vullen met tienduizenden boeken in de hoop op net zoveel bezoekers als bij de laatste Vincentius Boekenbeurs.

De opbrengst van de beurs is ook dit jaar weer voor de activiteiten van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden. De Vincentiusvereniging is actief op het gebied van de noodhulp aan personen en gezinnen in onze gemeente en geeft financiële steun aan projecten op het gebied van armoede bestrijding. Naast de Vincentiuswinkel in Drunen is de beurs jaarlijks een belangrijke bron van inkomsten voor de vereniging.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen