Thomas van Os weekt zich los van Heusden één

Foto: WGF

Willem is een man met ervaring in het schrijven van nieuws en hij houdt van onze Heusdense gezelligheid. Op zijn fietske zal hij zich door de gemeente begeven en zijn oren te luisteren leggen en zijn ogen de kost geven. Want Willem is erg nieuwsgierig. Deze keer duikt hij in het drukke verkeer en de politiek er omheen.

Thomas van Os (64), bekend Vlijmens rijschoolhouder, is opgestapt als gemeenteraadslid voor de fractie Heusden één. Van Os zette in 2018 in op ‘verkeer’ en ging er vol voor. Maar het raadswerk omvat meer dan Van Os’ stokpaardje alleen!

De Vlijmenaar kwam in voornoemd jaar in de raad van de gemeente Heusden dankzij heel wat voorkeurstemmen. De meeste vers bakken raadsleden nemen rustig de tijd om zich in te leven én in te lezen in het vele werk. Zeker bij kleine fracties, en dan is het zalig dat er fractie-ondersteuners zijn die hen daarbij helpen. Hannie van den Dungen en Frank de Bruijn die samen de raadstractie van Heusden één vormen, weten wat hen te doen staat: bij de eerstvolgende raadsverkiezing in maart 2022 de verloren zetel weer terugveroveren! En dat kun je door in het gevlij van het kiezersvolk terecht te komen en een meer dan goede en aansprekende verkiezingscampagne te houden. Heusden één staat klaar om dat voor elkaar te krijgen. En waarom ook niet?

Van Os gaat als ‘kleine zelfstandige’ verder tot aan de verkiezingen en neemt zijn (geroofde) zetel mee. De nieuwe gemeenteraad telt straks 29 in plaats van 27 zetels. En die extra zetels moeten ergens naar toe. DMP en Gemeentebelangen -inclusief Van Os- hebben er eigenlijk al genoeg en kunnen met een beetje mazzel samen al een (krappe) meerderheid vormen. In de gedragstrant van Heusden Transparant had een overstap van Van Os naar deze partij voor de hand gelegen. De fractie bestaat uit leden die in oorsprong fractieleden én bestuursleden waren van Heusden één. Van Os kiest dus toch voor Gemeentebelangen. Hij heeft met fractievoorzitter Caspar van den Brandt van Gemeentebelangen een belletje gepleegd. Caspar geeft desgevraagd al aan dat hij Van Os er wel bij wil hebben. De partij  wil komen tot een fractie met verschillende kwaliteiten. Voor Van Os is wel een plekje en misschien haalt zo de partij de verloren gegane raadszetel in 2018 weer terug en komt zo aan zes.

Gelet op de landelijke politieke ontwikkelingen is het voor de PvdA en Groen Links maar te hopen dat zij toch niet gaan zitten in het kabinet en zo hun identiteit en idealen verkwanselen om maar mee te mogen regeren. Zo ontlopen zij de kans dat er nog nauwelijks kiezers zijn die op hen stemmen. En waarom zouden ze? Als de voortekenen gunstig blijven zit er zeker wat fractiegroei in bij de VVD! D66 loopt in de peilingen wat achteruit. Minder dan één zetel in de raad van nu is niet te verwachten. Maar of het er twee worden is nog maar de vraag. Los van de mogelijk politieke verschuivingen zijn er dus nog twee zetels meer te verdelen. En die zullen toch ergens naar toe moeten. Het wordt best wel spannend! En, blijft Thomas nog geloofwaardig? Het kan alle kanten op…..

Zie ook Willem Schrijvers: Nederland móet huizen bouwen maar waar?

Zie ook Wat moeten we in Godsnaam aan met het klimaat?

Zie ook Politieke partij warmt zich op voor gemeenteraadsverkiezing 2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen