Beleef Nederland Leest in de Bibliotheek Heusden

Foto: Bibliotheek Heusden

Over de grens. Dat is het thema van Nederland Leest 2021 dat tijdens de maand november in de Bibliotheek Heusden centraal staat. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Het thema over de grens laat zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren. De Bibliotheek Heusden organiseert de hele maand activiteiten rondom het thema van Nederland Leest.

Duik samen in het boek De wandelaar
De hele maand november kunnen leden én bezoekers gratis het boek De wandelaar van Adriaan van Dis* ophalen in alle vestigingen van de Bibliotheek Heusden (Drunen, Vlijmen en Oudheusden). In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Iedereen die aan het eind van de maand het boek heeft gelezen en graag in gesprek gaat met andere lezers over De wandelaar kan zich aanmelden voor de speciale Nederland Leest boekbespreking. Deze is gepland op 27 november in de Bibliotheek Oudheusden.

Fototentoonstelling
Daarnaast kunnen bezoekers zich de hele maand november laten meenemen door de foto’s van de leden van de Fotoclub Drunen. Een foto zegt meer dan duizend woorden, net als met een boek kun je je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen. Geïnspireerd door het thema heeft de Fotoclub Drunen een expositie gemaakt die de hele maand te zien is in de Bibliotheek Drunen.

Workshop over je eigen grens
Als laatste komt KennisMaker Jeanine Heijmans op 8 november in de Bibliotheek Vlijmen een workshop geven over je eigen grenzen, namelijk over de (h)erkenning van hoogsensitiviteit. Hoogsensitiviteit een modeterm? Dat is niet meer zo. Inmiddels weten we dat 15 – 20% van de wereldbevolking als hoogsensitief persoon wordt geboren.

Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Alle Nederland Leest activiteiten in de Bibliotheek Heusden zijn te vinden via www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten

*zolang de voorraad strekt

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen