Frans Duijts op bezoek bij Groot’s Dranken in Drunen

Frans Duijts, een van de populairste vertolkers van het Nederlandse (levens)lied, doet ook in drank. In whiskylikeuren wel te verstaan. Samen met zijn vriend en buurman Michel van Velsen bezit Duijts het bedrijf Five O’ Clock BV. Vrijdagmiddag was hij in de winkel van Groot’s Dranken van eigenaar Arno Groot aan de Grotestraat in Drunen om de nieuwste whiskylikeur, Five O’ Clock Peanut Butter, te promoten.

Het drankenavontuur begon bijna drie jaar in een van de après skigelegenheden in Oostenrijk. Frans Duijts trad hier meerdere keren op. “Op een gegeven moment belde Michel met de vraag waar ik was. Toen ik vertelde dat ik in Oostenrijk zat, zei hij iets leuks te hebben. Om een lang verhaal kort te maken was Michel korte tijd later met een doosje likeur bij mij. En het ging als de brandweer, in no time stond de hele kroeg likeur te proeven. Van het een kwam het ander en inmiddels hebben we dus drie soorten. We exporteren ze naar 22 landen”, vertelt de zanger.

De nieuwste whiskylikeur, de Peanut Butter, is gebotteld door de 55-jarige Yadiel, die zijn leven lang woonachtig is in de Dominicaanse Republiek. Thuis begon hij te mixen en mixen en mixen en na een aantal van zijn vrienden te hebben gevraagd, besloten ze whisky te gebruiken als basis voor iets heel anders. Een drank die het beste van whisky combineert met de zoete smaak en geur van de Caraïben. een oude Dominicaan. Michel van Velsen: “Dat maakt het verhaal eigenlijk nog veel grappiger. Het is sinds enkele maanden op de markt en het loopt geweldig”, aldus Van Velsen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen