Opnieuw waarschuwing code geel om zware windstoten

Foto: FPMB Erik Haverhals

Het KNMI waarschuwt opnieuw met code geel voor zware windstoten op zondag tussen 20.00 en 4.00 uur en op maandag tussen 10.00 en 16.00 uur. Zondag in de loop van de dag gaat het weer hard waaien met in de kustprovincies zware windstoten van 70 tot 90 kilometer per uur, in de avond enige tijd toenemend naar 90 tot 110 kilometer per uur

Code geel
Het KNMI kondigt voor vandaag tussen 20.00 en 4.00 uur en morgen tussen 10.00 en 16.00 uur geel af voor ware windstoten. KNMI: “Vandaag gaat het in de loop van de dag opnieuw hard waaien met in de kustprovincies zware windstoten van 75-90 km/uur, in de avond enige tijd toenemend naar 90-110 km/uur. In de avond kunnen ook landinwaarts tijdelijk zware windstoten van 75-100 km/uur voorkomen. De windstoten komen uit een zuidwestelijke richting, later in de avond en in de nacht naar maandag uit een westelijke richting. Maandag overdag opnieuw zware windstoten mogelijk nu uit een noordwestelijke richting en 75-80 km/u boven land, rond 90 km/u langs de kust. De windstoten kunnen hinder veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten.”

Storm Eunice
Eerder dit weekend trok storm Eunice over ons land. In het hele land zijn meldingen gemaakt van omgewaaide bomen, weggewaaide gevels en dakplaten als gevolg van Eunice. In ons land zijn in totaal ook vier mensen overleden als gevolg van storm Eunice. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kwamen vrijdag tussen 10.00 en 19.00 uur in bijna 400 meldingen van stormschade binnen bij de meldkamer. De meeste schade is ontstaan door omgevallen bomen en afgewaaide daken.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen