Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk: Afkampen en afsluiting seizoen

Was op 4 februari dat het gilde hun laatste onderlinge wedstrijd van het seizoen 2021 speelde moest er als volgende nog worden afgekampt. Dat gebeurde op 19 februari, hierin moest beslist worden wie er in de diverse categorieën in het afgelopen seizoen in de prijzen waren gevallen.

Aan de afkampronde namen 8 schutters deel. De prijzen -beker, schildjes of cadeaubonnen werden uitgereikt door de Hoofdman Eric Jan van Eggelen. Voorafgaande aan de prijsuitreiking memoreerde de hoofdman  aan het bewogen afgelopen seizoen, waarin wij ondanks de regelgevingen als een van de weinige gilden in de regio onze geliefde sport, het geweerschieten op de wipboom, overeind hebben kunnen houden.

Tevens bedankte hij alle leden voor hun onderlinge inzet. Daarnaast was er een woord van dank aan de schietcommissie -zonder hen is het niet mogelijk de onderlinge wedstrijden plaats te laten vinden-. Ook was er deze middag een primeur voor ons gilde, immers als eerste gilde -in de regio- hadden we deze middag de première om een VAR (Video Assistant Referee) in gebruik te nemen. Wij als gilde noemen het niet een VAR maar een GAR te lezen als Gilde Assistant Referee. Na het uitreiken van de prijzen volgde nog een gezellig samenzijn waarbij onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig kon worden nagepraat. De dag werd in de avond voorgezet met een kaartavond. Er kon gesproken worden van een gezellig sportief samenzijn. Hiermee werd het seizoen 2021 afgesloten. Nu op naar het seizoen 2022, op 26 februari is er vanaf 16:00uur een mogelijkheid -om in het kader van het carnaval- elkaar te ontmoeten voor een gezellig samenzijn, direct gevold door onze eerste onderlinge wedstrijd op 5 maart.

Als laatste een korte samenvatting van de prijswinnaars in de categorie Vrije hand en Opgelegd.

Vrije hand 2021, groep A Melissa de Pinth
Vrije hand 2021, groep B Tonny de Gouw
Opgelegd 2021, groep A Melissa de Pinth
Opgelegd 2021, groep B Jose Kivits
Opgelegd 2021, groep C Brian van Gestel
Daarnaast waren er voor alle gildebroeders en -zusters -die aan de onderlinge wedstrijden van het seizoen 2021 hadden deelgenomen- nog een aantal prijzen te verdelen waarbij Melissa de Pinth het hoogste aantal punten scoorde, de laatste 5 leden niet met naam genoemd eindigde met het laagste aantal punten.

Naast de primeur als eerder genoemd is het memorabel dat er weer een nieuw jeugdlid is ingeschreven en wel Edwin Koks waarmee ons ledental gestegen is tot om en nabij de 40 leden.

Als u na het lezen van dit stukje mocht denken ik wil ook wel eens een kijkje bij dat gilde nemen en mogelijk als potentieel lid wil toetreden dan bent u van harte uitgenodigd eens een kijkje te komen nemen bij ons gildehuis aan de Meerdijk nabij de Emmamolen te Nieuwkuijk. Graag tot dan.

Namens het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt Public Relations & 1e Jonge Deken.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen