Inschrijven voor De Vlijmense DorpsKwis (DVDK) 2022!

Foto: Vlijmense Dorpskwis

Het is alweer een tijdje geleden, maar wat was het een geweldige happening ruim tweeëneenhalf jaar geleden! De pret begon voor de teams al ruim voor de kwisavond met een aantal vooropdrachten. De eerste punten waren namelijk in mei al te verdienen tijdens een schat zoekopdracht; op een braakliggend terrein moesten er gouden eieren gevonden worden.

De volgende punten waren te verdienen met een zomerse foto van het team met als thema “op de camping”, waarbij de teams extra punten kregen als er bepaalde items op stonden. In de weide omgeving was er geen paarse opblaas krokodil meer te vinden! En we zijn streng, want als er een caravan gevraagd wordt, bedoelen we echt een caravan en laat je punten liggen als er een camper op de foto staat. Zo geschiedde dat de teams die beide opdrachten goed hadden voltooid al een hoop punten hadden verdiend voordat de kwis daadwerkelijk van start was gegaan.

En toen kwam de week van 5 oktober 2019. En er viel me een dijk water, en het hield maar niet op. Het was grijs en grauw. Maar Vlijmen kleurde steeds mooier met alle prachtig versierde speeladressen. En wat een geluk hadden we, de weersgoden waren ons goed gezind want op de enige droge dag werd DVDK 2019 gespeeld. De derde editie alweer. De Kwisavond begon hilarisch in de Sint-Jan Geboortekerk te Vlijmen, waar alle teamcaptains met bont versierde badmutsen op hun hoofd het kwisboekje kwamen ophalen. DVDK 2019 was van start. De fröbelaars onder ons maakten een geweer om pijltjes mee te schieten, stoere soldaten trotseerden een stormbaan en de verliefde stelletjes konden hun lol op met een kusopdracht onder een romantisch prieeltje. Daarnaast moest het thuisfront ook nog het kwisboekje met tal van vragen maken. Vragen die te googelen waren, breinbrekers die met een hoop rekenwerk op te lossen waren, maar ook vragen over het Vlijmen van vroeger en nu waarbij je toch even op je fietsje ergens in Vlijmen ging checken of het antwoord wel klopte. HTR werd bezocht en beluisterd. En naast al dit denkwerk moesten de teams hun creatieve kant laten zien: er werd een appeltaart gebakken, kraaltjes aan armbanden werden geruild, de kerstboom werd opgetuigd, men ging op zoek naar een schat, en thuis werden de lades overhoop gehaald voor allerlei zegeltjes. Dit alles is maar een klein scala aan wat De Vlijmense DorpsKwis in 2019 inhield.

De vierde editie van De Vlijmense DorpsKwis staat voor dit jaar gepland op zaterdag 11 juni en we hopen dat er weer een groot aantal teams gaan strijden voor de felbegeerde hoofdprijs van €250,- en vereeuwiging van de teamnaam op de wisseltrofee. De kwis start om klokslag 19.00 uur. De teamcaptains nemen hun kwisboekje in ontvangst en snellen naar huis waar hun teams zitten te popelen om te gaan starten met de kwis.  En ook dit jaar zal het een kwis zijn met vragen die de teamleden thuis kunnen beantwoorden. Natuurlijk zitten er ook weer onze beroemde en beruchte locatie opdrachten in waar je na opvolging van de hints de juiste persoon naar toe moet sturen, maar waarbij het toch vaak weer een verrassing is wat wij in petto hebben. Voor de veiligheid en sportiviteit worden deze locatie opdrachten allemaal per fiets bezocht. En om de druk hoog te houden moet het ingevulde kwisboekje voor het einde van de verstreken tijd weer ingeleverd worden om geen strafpunten te krijgen.

Denk je nu: “Hier moeten wij bij zijn”, meld je team dan aan. Stuur een mail naar [email protected] met de volgende gegevens: teamnaam, (voorlopig) speeladres en naam, e-mailadres en telefoonnummer van de teamcaptain. Aanmelden kan nog tot 31 maart 2022.  Het inschrijfgeld bedraagt €30,- en wordt op een later tijdstip geïncasseerd. Hoe moet een team er uit zien: zorg voor diversiteit in je groep (doeners, denkers, puzzelaars, sportievelingen, creatievelingen, jong en oud). Voor ieder is er wat wils tijdens de kwis. Het team mag uit maximaal 25 personen bestaan. Dit wil je toch niet missen?! Dus zorg dat je erbij bent en meld je voor 31 maart aan.

De organisatie heeft er weer ontzettend veel zin in en hoopt dat we wederom kunnen genieten van jong en oud die samen lol beleven, teams die dollen met andere teams en dat er weer een gevoel van saamhorigheid in Vlijmen te voelen is. Dat is waar De Vlijmense DorpsKwis voor staat.

Ben je benieuwd geworden naar De Vlijmense DorpsKwis of wil je nog wat tips en tricks, neem dan eens een kijkje op onze website www.devlijmensedorpskwis.nl en like vooral ook de pagina op Facebook!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen