Schietincident Waalwijk: Politie schiet Tim onterecht dood

31 mrt 2022, 15:07 Nieuws
20220317195345 fpmb1578
Een agent had 17 maart in Waalwijk niet op verdachte mogen schieten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt. Het slachtoffer, dat geen vaste woon- of verblijfplaats had, overleed ondanks medische hulp op de plek van de schietpartij. De agent wordt nu verdacht van dood door schuld, wat zelden gebeurt na vergelijkbare incidenten.
Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) en Rijksrecherche wijst voorlopig uit dat het gaat om een ongewild schot, dat is gelost bij de aanhouding van een mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachte in een drugsonderzoek. De betrokken politiemedewerker is aangemerkt als verdachte van dood door schuld en wordt gedurende het onderzoek voorlopig niet operationeel ingezet.
De politie heeft contact met de familie van het slachtoffer. Het verdere onderzoek naar de toedracht door de Rijksrecherche en de beoordeling daarvan door het OM, zal nog geruime tijd in beslag nemen.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail