Voor de 66ste keer Jeugd Vakantie vreugd Drunen

Foto: JVVD

Na een succesvol jubileum jaar is in de laatste week van de schoolvakantie de 66e keer dat  Drunen het podium is van Jeugd Vakantie Vreugd. Jeugd Vakantie Vreugd heeft na een jaar met een record aantal inschrijvingen weer een prop vol programma plezier en vermaak voor alle Basisschool school kinderen uit Drunen en omstreken in petto. 

Ook dit jaar komt er weer een programmaboekje uit met een overzicht van alle super leuke activiteiten waar je met bekende en onbekende leeftijdsgenootjes in de leeftijd van 4-12 aan deel mag nemen. Er is niet meer voor nodig dan een paar euro, (online) inschrijven en veilig brengen en ophalen, de rest regelt de organisatie. Elk jaar begint de voorpret door de bekendmaking van het prop volle pret pakket waar ieder schoolkind dit jaar een presentatie van krijgt aangeboden. Als proef is voor dit jaar besloten de jongste deelnemers van 4 en 5 jaar zelfs helemaal gratis te laten mee doen, meer informatie hierover is terug te vinden op de website van de stichting.

Kinderen uit de Oekraïne worden door hartverwarmend onthaald.
Ook in Drunen en omstreken worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Om de kinderen onder deze vluchtelingen snel thuis en welkom te laten voelen in Drunen en om even alle zorgen te vergeten, mogen zij kosteloos deelnemen aan de Jeugd Vakantie Vreugd. Deze kosten worden grotendeels gedragen door ZoDoende bewindvoering & juridisch advies. Ook Stichting Leergeld doet dit jaar weer mee, zij de inschrijf kosten dragen voor de eerste 10 inschrijvingen dragen.

Dit jaar is er voor het eerst de mogelijkheid om een spel te adopteren, hier kan een ondernemer een spel of onderdeel uit het programma van de speel en doe week adopteren, op deze manier kan een ondernemer zijn of haar bedrijfsnaam koppelen aan een spel. Zo heeft Elle vrouw en kraamzorg het onderdeel poppen en berenbureau geadopteerd en dit deed ook de speelgoedwinkel/Top1Toys uit Nieuwkuijk met het onderdeel de speelwinkel. Meer informatie op website

Of je nu aan 1 of alle activiteiten mee doet, alles kan, niks moet. Lekker kind zijn en doen wat je leuk lijkt. Ben er snel bij want bij sommige activiteiten is er wel een maximum aantal inschrijvingen en Op  is Op. Het is sowieso een geweldige kans om de saaiste vakantie week om te toveren tot een week om naar uit te zien. Als het programma bekend gemaakt wordt duiken vele kinderen al kwebbelend het boekje in om met klasgenootjes of vriendjes broertjes en zusjes een planning te maken wat er gedaan mag en kan worden. Mocht je nog nooit hebben deelgenomen dan zeker doen! het is voor elk kind best spannend zo met onbekende mee maar we verzekeren, ook de voorzichtigste kindjes krijgen een gewaardeerd plekje waar ze rustig de kat uit de boom kunnen kijken als dat nodig is. Dus begin maar alvast te bedenken wat jouw leukste activiteiten kunnen zijn. Wij van het bestuur zitten klaar om de eerste inschrijvingen te verwerken. De website geeft naast inschrijf en betaal gemak een berg aan indrukken weg van onze vaste fotograaf. Zo haal je herinneringen boven en zie je precies wat je kan verwachten.

Na 2 jaar afwezigheid is er weer een bos en duin avontuur met een overnachting. De vossenjacht vindt plaats in een andere wijk en beslaat een ander deel van Drunen. Wat dacht je van de samenwerking met volleybal, badminton en basketbal, Die dit jaar samen met de dansmix van Studio Max in sporthal Dillenburcht neer strijken. Voor de dansmix is elke inschrijvingen gratis.

Dit jaar staan er ook een aantal nieuwe activiteiten op het programma:
Er is een Vreemde vogels spel in het centrum van Drunen, bowling bij het Bourgondisch Hof in Waalwijk, ook de Glow in the Dark Midgetgolf en een Karaoke. Hanneke van dans studio Urbanstylz in Drunen gaat 2 sessies uitvoeren van Streetdance en hip hop. Terug van weggeweest is het schatzoeken en Laser gamen bij het HonderBunderbos, De Bakworkshop bij de Emma Molen in Nieuwkuijk en badminton.

De verwachting is dat opnieuw een groot aantal deelnemertjes die dit jaar een feestje komen bouwen en fanatiek leren, sporten en spelen. Zijn er klasgenoten die je kunnen helpen met teamwork in een heuse escape room en wie kan de salto laten zien bij jumpXL ? Wist je dat er talentvolle steltenlopers zijn ontdekt vorig jaar!? Bij de spelletjes ochtend tijdens de speellekkerland bij basisschool de Olof Palme?

Ook gaat men weer naar Monkey Town toe. Er is een Disco en een Film voor de kleine en oudere kinderen, er is een Timmermorgen en de mogelijkheid om te komen schilderen. Er is op de donderdagavond een heuse pup quiz met veel vragen en opdrachten en lekkere hapjes.

Dit jaar is het weer mogelijk om een prijsuitreiking te organiseren. Na 2 jaar afwezigheid vanwege het corona virus staat het weer op het programma op de zaterdagavond in Buurthuis de Stulp. Vanaf 19.00 uur tot 20.30 uur.

Elke deelnemer wordt voorzien van ranja en een frisse appel en een snoepje mag natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. JVV is een begrip in Drunen en vele ouders en jongeren hebben het nog vers in hun geheugen hou het vroeger ging en halen ook hun herinneringen op. Met de huidige vrijwilligers is het altijd gezellig, als de kinderen al lang geen oog meer voor hun ouders en op gaan in een van de vele sport en spel activiteiten wordt er nog even bijgepraat.

Daar waar ouders uit omringende gemeentes klagen over drukke verveelde kinderen die niet kunnen wachten tot de eerste schooldag is dat dat in Drunen wel even anders. Dit jaar wordt voor het eerst op de basisscholen meer uitleg gegeven om  een beter beeld te geven van de activiteiten. Het vernieuwde enthousiaste bestuur vult de vaste krachten aan met extra media aandacht en een professionele website waar digitaal de kinderen ingeschreven kunnen worden.
De vele activiteiten staan niet alleen op de site maar ook in het boekje dat mogelijk gemaakt wordt door advertenties van regionale ondernemers. Jeugd Vakantie Vreugd is een volledig op vrijwilligers en sponsorgelden en giften bestaande club enthousiastelingen die ook dit jaar hoopt op steun van ouders opa’s oma’s en jongeren die net als de afgelopen jaren tomeloos inzet tonen om de kinderen ook dit jaar een onvergetelijke week te bezorgen. Natuurlijk wil men het maximale aan plezier en dat kost geld. Vele dank aan de vele gulle gevers en vaste sponsoren, iedere euro is een lachend kind gegund en mocht u iets willen bijdragen kijk dan op de website  voor meer informatie. Niet vergeten! Tijdig inschrijven en je agenda leeg maken. Dit jaar is de speel en doe week van zondag 28 augustus t/m zaterdag 3 september 2022

Uiteraard kunnen ook dit jaar weer kinderen van buiten Drunen deelnemen aan de speel en doe week. Het maakt niet uit waar je woont! Het volledige programma van 2022 staat begin mei op de website van de stichting. Op de website is dan ook te lezen wanneer de inschrijving open gaat.
Wat ga jij doen deze zomer?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen