Foto van de maand fotoclub PS4FUN

Foto: fotoclub PS4FUN

Elke maand krijgen de leden van fotoclub PS4FUN een uitdaging in de vorm van een maandopdracht op een creatieve wijze aan de slag te gaan. De winnaar van de maandopdracht van mei was Frank Reelick. Hij vertelt hoe hij tot deze mooie foto’s is gekomen.

De opdracht van de maand was dit keer lever je 2 foto’s aan met het thema ‘Something Old, Something New’! Bij deze opdracht ben ik vooral gaan spelen met het relatieve van de begrippen Oud en Nieuw.  Wat maakt iets Oud en wat Nieuw?  Is iets, een persoon, product of voorwerp,  Oud door het aantal jaren of omdat er een Nieuwe versie van datgene gekomen is. Het verschil tussen Oud en Nieuw hoeft niet gekenmerkt te worden door een groot aantal jaren.Iets kan Nieuw zijn omdat het er nog nooit was. Maar dan heeft het geen tegenhanger in Oud.

Ten tijde van de opdracht was een Roodborst stelletje een nestje aan het bouwen in de voortuin. Dus …  Gelegenheid genoeg voor wat foto’s. Toen ook nog de kroost op het toneel verscheen was de link gauw gelegd. Het eerste object bevindt zich in een heel ander levensfase dan het tweede. Het eerste object is Oud t.o.v. het tweede, het Nieuwe en zelfs ook nog Ouder van het Nieuwe.

Foto oud:   EXIF Canon 1DX2 sluiter 1/500 f/11 ISO 4000. Foto Nieuw:   EXIF Canon 1DX2 sluiter 1/500 F/11 ISO 1000. Beide foto’s genomen met een Sigma 60-500 met 1.4 extender op een brandpuntafstand 717mm op een monopod

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen